1.12.11

Τι θα γίνει τελικά με την Ολυμπία οδό;

Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα συζητηθεί εντός των ημερών το θέμα της Ολύμπιας Οδού, προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης μετά από παρέμβαση των βουλευτών Αχαΐας, Αθανάσιου Παπαδόπουλου και Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη.
Οι δύο βουλευτές μετά τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Μαγκριώτη για «ψαλίδισμα» του φυσικού αντικειμένου του έργου που προκάλεσαν νέα αναστάτωση, παρενέβησαν άμεσα και με επιστολή τους ζήτησαν από το Υπουργείο Υποδομών άμεση ενημέρωση.
Στην επιστολή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν «η κατασκευή της Ολύμπιας Οδού, αποτελεί για τη Δυτική Ελλάδα και πρωτίστως για την υποβαθμισμένη χρόνια τώρα Δυτική Πελοπόννησο, έργο ζωτικής σημασίας, έργο ύψιστης δυναμικής. Το έργο καρκινοβατεί, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση για το μέλλον του, από το οποίο εξαρτώνται και έχουν επενδύσει εκατομμύρια Ελλήνων της περιφέρειας. Για το σύνολο των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδος, αποτελεί «κόκκινη γραμμή» η άμεση επανέναρξη των εργασιών για την υλοποίηση των τμημάτων Κόρινθος- Πάτρα και Πάτρα- Πύργος και η άμεση επαναχάραξη του τμήματος Πύργο- Τσακώνα, βάσει των συμβάσεων παραχώρησης που έχουν υπογραφεί, χωρίς καμία αλλαγή και έκπτωση του φυσικού αντικειμένου του έργου. Τα διάφορα σενάρια, τα οποία εξετάζονται για την υπερπήδηση των σκοπέλων σε ότι αφορά στην εκτέλεση των εργασιών για την κατασκευή των αυτοκινητόδρομου, δεν απαντούν στην πράξη και με δεδομένο ότι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων έχει βαλτώσει, αυτό δεν αποτελεί λύση».
Με αφορμή και τη θετική απάντηση του κ. Μαγκριώτη να έλθει προς συζήτηση το θέμα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Αχαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, δήλωσε πως «στόχος όλων πρέπει να είναι η εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης ώστε να γίνει άμεση επανεκκίνηση των εργασιών. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το έργο να χαθεί, γι' αυτό εκτός από το Υπουργείο Υποδομών, πρέπει να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες και από το Υπουργείο Οικονομικών. Η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης είναι μονόδρομος για την ολοκλήρωση του έργου. Επίσης είναι αδιαπραγμάτευτη η κατασκευή της Ολύμπιας Οδού, όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου