1.12.11

Αναζητούνται πόροι για το Βοήθεια στο Σπίτι !!

Το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τα άλλα συναρμόδια υπουργεία, αναζητά επιπλέον πόρους από τον προϋπολογισμό του για τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, τα επόμενα έτη, όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.
Ο υπουργός επισημαίνει ότι μετά την 31.12.2011, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, προβλέπεται η δυνατότητα της μεταφοράς από το Λογαριασμό της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, που τηρείται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών, ποσών μέχρι του ύψους των 35.000.000 ευρώ ετησίως για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση προγραμμάτων "Βοήθεια στο Σπίτι". Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, θα καθορίζεται κάθε φορά το ύψος του ποσού χρηματοδότησης, το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί, οι αποδέκτες και κάθε άλλο θέμα σχετικά με τη διαδικασίας μεταφοράς του ποσού, διευκρινίζει, επίσης, ο κ. Γιαννίτσης.
Το έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Γιουματζίδη, ο οποίος έχει ζητήσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, διότι η χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ λήγει στο τέλος του 2011.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου