3.12.11

Πύλος : Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για αρπαγή 25χρονου και σύσταση συμμορίας

Συνελήφθησαν σε κοινότητα του Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 23, 26 και 23 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για αρπαγή 25χρονου ομοεθνή τους, καθώς και για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστεία, σωματικές βλάβες, εκβίαση, απειλή, χρήση παράνομης βίας και οπλοχρησίας, σε βάρος επίσης ομοεθνών τους και για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα. 
Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη το πρωί ένας 24χρονος Πακιστανός κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Πύλου, ότι την Τετάρτη το βράδυ, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας, δέκα ομοεθνείς του, μπήκαν στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με άλλους τέσσερις ομοεθνείς του και με χρήση βίας και ξύλινων ροπάλων, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ τραυμάτισαν έναν 30χρονο συγκάτοικό του με αιχμηρό αντικείμενο.
Κατά την αποχώρηση τους, απήγαγαν έναν 25χρονο ομοεθνή τους, ενώ διέφυγαν με όχημα προς άγνωστη κατεύθυνση. Την ίδια νύχτα, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ζήτησαν από τον ίδιο (24χρονο) χρηματικό ποσό ως αντάλλαγμα, προκειμένου να απελευθερώσουν τον 25χρονο.
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και αστυνομικών ερευνών, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου συνέλαβαν την Πέμπτη το απόγευμα τρία από τα μέλη της ομάδας των αλλοδαπών. Επιπλέον, το ίδιο απόγευμα, εντόπισαν τον απαχθέντα 25χρονο, να περιφέρεται σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αρχικά τον είχαν μεταφέρει σε σπίτι στην ίδια περιοχή, ενώ στην συνέχεια τον πήγαν σε αγροικία, όπου και τον εγκατέλειψαν.
Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες για να διαφύγουν, βρέθηκαν τέσσερα ξύλινα αυτοσχέδια ρόπαλα. Επίσης στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.150 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη και των υπολοίπων μελών της ομάδας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου