2.12.11

Μέσω internet από τη Δευτέρα 5-12-2011 η υποβολή του Ε9

AΠO την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011, θα είναι διαθέσιμη τελικά η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9, στο taxis net όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Yπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τη ΓΓΠΣ, η μετάθεση της ημερομηνίας (από τον Σεπτέμβριο η ημερομηνία έναρξης μεταφέρθηκε για την 1η Δεκεμβρίου) οφείλεται στον νέο σχεδιασμό, που προβλέπει τη διαμόρφωση της διαδικτυακής εφαρμογής, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να βλέπουν την ενημερωμένη περιουσιακή μερίδα τους με βάση τις δηλώσεις του 2009 και του 2010.
Επιπλέον, θα παρέχονται βοηθήματα χαρτών, ώστε να ενημερώνεται απευθείας η μερίδα τους για το 2011. Με την ολοκλήρωση του συστήματος της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων Ε9, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΓΓΠΣ, διευκολύνεται η άμεση, εύχρηστη και γρήγορη ενημέρωση της περιουσιακής εικόνας τού κάθε φορολογούμενου, χωρίς το κόστος, τα λάθη και τις καθυστερήσεις που συνεπάγεται η χειρόγραφη υποβολή των δηλώσεων.
Υποχρεωμένοι να υποβάλουν εφέτος δήλωση Ε9 είναι όσοι είχαν μεταβολή το 2010 στην ακίνητη περιουσία ή την οικογενειακή τους κατάσταση. Στην περίπτωση γάμου, υποβάλλεται Ε9 μόνον εφόσον η σύζυγος έχει κάποιο εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο.
Παράλληλα ανακοινώθηκε και επισήμως ότι παρατείνεται έως τις 30 Δεκεμβρίου η προθεσμία τόσο για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων του παρελθόντος όσο και για την υπαγωγή στη νέα περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων (N. 3888/2010).
Μέσα στον Δεκέμβριο οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν και πολλούς από τους ειδικούς φόρους όπως:
• Tην επόμενη δόση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.
• Tην πρώτη δόση του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
• Τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων.
• Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009.
• Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2010.
Eως το τέλος του έτους έχουν τη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να νομιμοποιήσουν το ακίνητό τους καταβάλλοντας το σχετικό πρόστιμο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου