2.12.11

Εγκαθίσταται εργολάβος για ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας !

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκε η Διοίκηση του Νοσοκομείου την ολοκλήρωση των διαδικασιών (διαγωνιστικές και γραφειοκρατικές) προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή της νέας δομής ΟΚΑΝΑ για την χορήγηση υποκατάστατων εξαρτησιογόνων ουσιών σε χρήστες.
Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα 02.12.2011 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας μεταξύ του Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Γεώργιου Μπέζου και του κ.Χρήστου Λιανόπουλου εργολάβου-ανάδοχου του έργου κατασκευής-διαμόρφωσης του χώρου στον οποίο θα στεγαστεί η νέα δομή του ΟΚΑΝΑ.
Ο χώρος αυτός (500 τ.μ), ο οποίος βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Νοσοκομείου, παραχωρήθηκε από το Νοσοκομείο με απόφαση του Δ.Σ με σκοπό την λειτουργία Θεραπευτικής Μονάδας του ΟΚΑΝΑ, για την εφαρμογή του προγράμματος πολλαπλής παρέμβασης και χορήγησης υποκαταστάτων εξαρτησιογόνων ουσιών.
Το έργο αυτό έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών-ασθενών του Νομού Μεσσηνίας, οι οποίοι αναγκάζονταν να περιμένουν χρόνια για την ένταξή τους σε μονάδες στην Αθήνα καθημερινά για χορήγηση μεθαδόνης ή 3 φορές της εβδομάδα για χορήγηση βουπρενορφίνης, κάτι που βέβαια καθιστά απαγορευτική την κοινωνική και επαγγελματική τους επανένταξη.
Από την συνάντηση προέκυψε ότι ο ανάδοχος εργολάβος εγκαθίσταται και ξεκινά τις εργασίες του την Δευτέρα 5.12.2011 με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έως τα μέσα Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του έργου και στα μέσα Φεβρουαρίου να τεθεί σε λειτουργία η νέα δομή.
Για την εξέλιξη αυτή η κ.Μαλλιώρη Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, δήλωσε :
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η οποία στα πλαίσια των συναντήσεων και σε συνέχεια της άψογης συνεργασίας που είχαμε μέχρι τώρα μαζί τους βοήθησαν ενεργά για την έναρξη των εργασιών υλοποίησης της κτιριολογικής υποδομής για την λειτουργία του προγράμματος φαρμακευτικής υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου