1.12.11

Ένα ακόμη «χτύπημα» στη Μεσσηνία το σταμάτημα της Ολυμπίας Οδού!

Γράφει :Η Αντωνία Μπούζα
Από τον Ιούλιο είχαν διαφανεί οι προθέσεις της Κυβέρνησης πως το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πύργος-Τσακώνα δεν θα εκτελεστεί.
Μετά την απάντηση του κ.Μαγκριώτη οριστικοποιείται πως η Μεσσηνία ήδη έχει εξαιρεθεί αλλά όπως ανέφερε ο υφυπουργός δεν ισχύει το ίδιο για το Ν. Ηλείας , ενώ τα αναπτυξιακά συμφέροντα της Μεσσηνίας έχουν αγνοηθεί σχετικά με την Ολυμπία Οδό.
Πρόκειται για έναν οδικό άξονα που θα έδινε ζωή και ανάσα σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Δυτική Πελοπόννησο, με θετικές εξελίξεις και προοπτικές στον τομέα των εξαγωγών , των μεταφορών και του τουρισμού.
Η ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το Μοριά και τη Μεσσηνία ιδιαίτερα, απλά επιβεβαίωσε τον κανόνα!
Δηλαδή αδιαφορία για τη δημιουργία μεγάλων έργων ,καθυστερήσεις για ήδη δρομολογηθέντα έργα και φυσικά λουκέτα σε πολλές Υπηρεσίες , στο Κέντρο Διαβιβάσεων , ακόμη και σε κοινωνικές δομές που με αγώνα και προσπάθεια παρέμεναν στη Μεσσηνία για να εξυπηρετούν ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και πολίτες.
Μετά το σταμάτημα του σιδηροδρόμου και την έλλειψη σχεδιασμού για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, οι ελπίδες των Μεσσηνίων ιδίως ,επικεντρώθηκαν στους οδικούς άξονες ελπίζοντας να μας βγάλουν επιτέλους από την απομόνωση που συγκεκριμένες πολιτικές , παραλείψεις και σκοπιμότητες μας οδήγησαν !
Όλο αυτό το διάστημα και έντιμο και σωστό είναι να τονίσουμε, πως για την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Μεσσηνίας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ.Γιάννης Λαμπρόπουλος, έτρεξε και προσπάθησε επανειλλημμένως να το αναδείξει σε μείζον θέμα για την ανάπτυξη του τόπου.Έτσι και με το ζήτημα της Ολυμπίας Οδού, η Νέα Δημοκρατία μέσω του συγκεκριμένου βουλευτού της κυρίως ,προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει τους υπευθύνους και να προβάλλει την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του οδικού άξονα προς όφελος όλης της Δυτικής Ελλάδος.
Ας μη ξεχνάμε πως η Νέα Δημοκρατία από το 2007, ύστερα από εισήγηση του τότε Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, του κ. Σουφλιά είχε ολοκληρώσει μελετητικά ,δημοπρατήσει και κυρώσει στη Βουλή των Ελλήνων το Δυτικό οδικό άξονα .
Ως Μεσσήνιοι αισθανόμαστε πως επιτέλους η Πολιτεία μας χρωστά , μετά τα τόσα χρόνια αδιαφορίας και απομόνωσης, ταλαιπωρίας και δυσχέρειας στην ανάπτυξή μας. Καιρός είναι λοιπόν να δείξουμε μακριά από οποιαδήποτε σκοπιμότητα πως είμαστε αμετακίνητοι στο δίκαιο αίτημά μας και ζητούμε με μία φωνή να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και οι σκόπελοι, προκειμένου να ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός , μέχρι την Τσακώνα.-

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου