13.3.13

Την άγγιξε στον ώμο - τον κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ...
Αντισυνταγματικές κατά τους συνταγματολόγους οι νέες πειθαρχικές διατάξεις που καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας για κάθε εκπαιδευτικό σε βάρος του οποίου θα γίνει καταγγελία. 
Το θέμα αναλύθηκε σε ημερίδα που διοργανώθηκε από την διδασκαλική ομοσπονδία Ελλάδος.
 Οπως επεσήμαναν οι ομιλητές, ο χώρος της εκπαίδευσης είναι ευαίσθητος και οι εκπαιδευτικοί εύκολα μπορούν να γίνουν θύματα καταγγελιών, κυρίως από γονείς που ούτως ή άλλως τηρούν μία κριτική στάση έναντι του δασκάλου.
Ενδεικτικές οι εξής περιπτώσεις:'
1. Μητέρα επισκέφθηκε διευθυντή σχολείου για να συζητήσουν. Αφού κατέληξαν σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, ο διευθυντής την ξεπροβόδισε από το γραφείο του, και της ακούμπησε φιλικά τον ώμο. Την επομένη βρέθηκε κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση και μέχρι σήμερα είναι σε αργία.
2. Μητέρα που η κόρη της ήταν μεταξύ των αριστούχων που μπήκαν στην κλήρωση για να κρατήσουν τη σημαία στην παρέλαση, κατήγγειλε τον δάσκαλο για στημένη διαδικασία υπέρ άλλου μαθητή.
3. Γονιός κατήγγειλε δασκάλα στον Διευθυντή ότι έβαλε μικρό βαθμό στον γιο του σε σχέση με το επίπεδο των γνώσεών του.
4. Γονιός κατήγγειλε δάσκαλο επειδή τον κάλεσε για την προβληματική συμπεριφορά του παιδιού του. Ο γονιός ισχυρίστηκε στην καταγγελία πως ο γιος του πέφτει θύμα κακής συμπεριφοράς των συμμαθητών του. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου