30.11.14

Ο βασιλιάς των πάρτι στο Τορόντο επενδύει 42 εκατ. στη Σπάρτη

«Σάρκα και οστά» αρχίζει να παίρνει το όνειρό του να δημιουργήσει στον τόπο των προγόνων του ένα μεγάλο ξενοδοχείο.

Ο όμιλος Peter and Paul’s έχει διοργανώσει 68.432 πάρτι, όπου σε περισσότερα από 6 εκατ. άτομα έχουν σερβιριστεί περίπου 30 εκατ. κοκτέιλ.
Ο λόγος για τον Ελληνοκαναδό επιχειρηματία Πίτερ Ηλιόπουλο, ο οποίος στη συνάντηση που είχε πριν από μερικές ημέρες με τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, παρουσία και του Καναδού πρέσβη, Ρόμπερτ Πεκ, είδε να μπαίνουν οι υπογραφές για την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Σπάρτη.
Ο… βασιλιάς των πάρτι στο Τορόντο, αφού πέρασε από χίλια… κύματα και μια ανάσα από την καταστροφή στα τέλη του ’80, έστησε μια «αυτοκρατορία» στον χώρο της ψυχαγωγίας και πλέον ετοιμάζεται να επενδύσει και στη χώρα μας.
Πρόκειται για μια επένδυση της τάξης των 42 εκατ., η οποία θα πραγματοποιηθεί στη θέση «Χρυσοβίτσα-Πλατάνα», του Δήμου Σπάρτης, σε γήπεδο συνολικής επιφάνειας 278.000 τ.μ. και θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο κπέντε αστέρων, δυναμικότητας 271 κλινών, 36 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, δυναμικότητας 72 κλινών, κέντρο αναζωογόνησης (spa), συνεδριακό κέντρο 500 ατόμων και ανοιχτό θέατρο.
Το πρότζεκτ προβλέπει και υποστηρικτικά έργα, όπως εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, κολυμβητικές δεξαμενές, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίτκυα υποδομών (ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης), έργα σύνδεσης με τα εξωτερικά δίκτυα υποδομών, χώροι στάθμευσης οχημάτων, γήπεδα αθλοπαιδιών κ.ά.
Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται περίπου στα 42 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι από το έργο θα προκύψουν περίπου 250 νέες θέσεις εργασίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου