12.11.14

Ιταλία: Νέο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας - Συνολικά 4 νεκροί

Ιταλία: Νέο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας - Συνολικά 4 νεκροί
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει την Ιταλία: σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ένας άνδρας άγνωστων στοιχείων και ηλικίας, ενώ προσπαθούσε να αδειάσει την βάρκα του από το νερό και να την βγάλει στην στεριά, αργά σήμερα το απόγευμα, έπεσε στα νερά της λίμνης Ματζιόρε, στην βόρεια Ιταλία, και πέθανε από πνιγμό.
Άλλα τρία πρόσωπα 65 ως 70 ετών, έχασαν την ζωή τους σήμερα το πρωί και χθες στο Πεδεμόντιο και στην Λιγουρία, εξαιτίας κατολισθήσεων οι οποίες προκάλεσαν την κατάρρευση των κατοικιών τους.
Οι βόρειες συνοικίες του Μιλάνου έχουν πλημμυρίσει εξαιτίας της υπερχείλισης των παραπόταμων Σέβεζο και Λάμπρο. Ο δήμος της ιταλικής συμπρωτεύουσας, μέσω Twitter, θέλησε να καθησυχάσει τους πολίτες τονίζοντας ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».
Σε τρία σημεία της πόλης, όμως, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των μέσων μεταφοράς, ενώ η στάθμη του νερού προκάλεσε προβλήματα και σε δεκάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων, οι οποίοι αναγκάσθηκαν να σβήσουν τις μηχανές και να περιμένουν να υποχωρήσουν τα ύδατα. Μαζί με την αστυνομία, έχουν κινητοποιηθεί για παροχή βοήθειας στους πολίτες, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, της Πολιτικής Προστασίας και εργαζόμενοι του τοπικού οργανισμού αστικών συγκοινωνιών.
Στις βόρειες περιοχές του Μιλάνου που έχουν πλημμυρίσει, αύριο τα σχολεία πρόκειται να παραμείνουν κλειστά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου