14.11.14

Πότε θα δοθούν απαντήσεις για το νεκρό της Αμφίπολης

Η σύγχρονη τεχνολογία θα αναλάβει πλέον να δώσει απαντήσεις για την ταυτότητα του νεκρού που βρέθηκε στην Αμφίπολη, όπως δηλώνει ο καθηγητής στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλης Παπαγρηγοράκη.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, μέσω της ανάλυσης του dna θα απαντηθούν ερωτήματα για την ηλικία, την αιτία θανάτου, το φύλο και τον τρόπο ζωής του και μπορεί να αναδομηθεί το πρόσωπο του, όπως εκείνο της Μύρτιδας. 
Μάλιστα το φύλο είναι το πρώτο που μπορούν να μάθουν οι επιστήμονες. «Το πρώτο που μπορούμε να μάθουμε μόλις τον δούμε είναι εάν είναι άνδρας ή γυναίκα. 
Αυτό μπορεί να το προσδιορίσουμε με «μια ματιά» από τα οστά της λεκάνης. Εάν δεν υπάρχουν αυτά τα οστά, μπορούμε να μάθουμε το φύλο από το κρανίο». Λέει ο κ. Παπαγρηγοράκης.. 
«Για να βρούμε τη χρονολογία που πέθανε», συνεχίζει, «θα κάνουμε τεστ με ενεργό άνθρακα. Τα αποτελέσματα χρειάζονται περίπου έναν μήνα, ίσως και λιγότερο», λέει.
 Ως προς το πρόσωπο, εξηγεί πως «εάν υπάρχει κρανίο, φυσικά και μπορούμε να αναδομήσουμε και το πρόσωπο και να δώσουμε τη μορφή ακριβώς όπως έγινε και με τη Μύρτιδα». 
Ασφαλείς απαντήσεις, σύμφωνα με τον κ. Παπαγρηγοράκη, θα έχουμε σε λιγότερο από δύο μήνες, ίσως και σε έναν αν γίνουν διαδικασίες εξπρές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου