13.11.14

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ»

Το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας (ΚΤΚ)  και το Εικαστικό Εργαστήρι  της Κοινωφελούς Επιχείρησης  «ΦΑΡΙΣ» του Δήμου, θα πραγματοποιήσουν μια εκπαιδευτική δράση που θα περιλαμβάνει διάλεξη και προβολή με το γενικό θέμα: «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ».
Εισηγητής είναι ο Βαγγέλης Δημητρέας, ζωγράφος και  ομότιμος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης: Παναγιώτης Λαμπρινίδης.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΚΤΚ, την Παρασκευή  
14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 21.00.

Η προσπάθεια αυτή έχει σκοπό να βοηθήσει να καταλάβει κάποιος τον ειδικό χαρακτήρα της προσέγγισης των εικαστικών τεχνών, τα προβλήματα που υπάρχουν στη προσέγγιση αυτή, την προσπάθεια αναζήτησης μιας προσωπικής έκφρασης, την  αναγκαιότητα η προσωπική έκφραση να συνοδεύεται  από  μια  γλώσσα  πλαστικά (εικαστικά) δυναμική, τον  κοινωνικό και πολιτικό ρόλο του σύγχρονου καλλιτέχνη και του έργου του και το πέρασμα από την παράσταση στην αφαίρεση και τη σχηματοποίηση.

Είσοδος Ελεύθερη.

Ο Βαγγέλης Δημητρέας, είναι ομότιμος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
 Κατάγεται από την Μεσσηνιακή Μάνη.
 Γεννήθηκε το 1934 στο Μελίσσι Κορινθίας. 
Από το 1958 έως το 1963 σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Ι. Μόραλη. 
Από το 1967 έως το 1975 εργάστηκε στο Παρίσι, όπου παράλληλα με τη ζωγραφική του, παρακολούθησε μαθήματα κοινωνιολογίας της Τέχνης.
Δίδαξε στο Κέντρο Τεχνολογικών Εφαρμογών, στη Σχολή Βακαλό και αργότερα στην Α.Σ.Κ.Τ, ως ειδικός επιστήμονας και λέκτορας. 
Από το 1985 ώς το 2002 εργάστηκε ως καθηγητής ζωγραφικής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπήρξε μέλος της «Ομάδας Τέχνης Α» και του «Κέντρου Εικαστικών Τεχνών». 
Συμμετείχε επίσης στην «Ομάδα για την επικοινωνία και την Εκπαίδευση στην Τέχνη» και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Ομάδας Τέχνης 4++». Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολλά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει κείμενα σε πολλά περιοδικά.
 Έχει παρουσιάσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην  Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ΚΤΚ)         Ναυαρίνου 8, Καλαμάτα       τ. 2721028864

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου