" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

13.11.14

Στην τελική ευθεία η δημιουργία οικογενειακού δικαστηρίου


Στην τελική ευθεία η δημιουργία οικογενειακού δικαστηρίου

Η δημιουργία του νέου θεσμού του «Οικογενειακού Δικαστηρίου» βρέθηκε στο επίκεντρο ανοικτής συζήτησης με θέμα «Σύγχρονες  μεταρρυθμίσεις Οικογενειακού Δικαίου» που οργάνωσε ο  τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου   Δικαιοσύνης Νικόλας Κανελλόπουλος έκανε γνωστό πως η νομοθέτηση του «Οικογενειακού Δικαστηρίου» βρίσκεται στην τελική ευθεία επισημαίνοντας την πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει σε  «χειρουργικές επεμβάσεις» στον τομέα του Οικογενειακού Δικαίου.
 
Επιχειρώντας να δώσει το στίγμα του νέου θεσμού ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης έκανε λόγο για ειδική ομάδα δικαστών που θα συγκροτεί το Δικαστήριο το οποίο θα ασχολείται με αποκλειστικά με ζητήματα οικογενειακού δικαίου και υποθέσεις όπως διαζύγια, επιμέλεια τέκνων κ.λ.π. Παράλληλα, προβλέπεται, όπως είπε, και η υποστήριξη των δικαστών από επιστημονικό προσωπικό, ενώ γονείς και παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε σωστή ενημέρωση από οικογενειακούς συμβούλους, παιδοψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και επιμελητές ανηλίκων.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Κανελλόπουλος η αρχή θα γίνει με την θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής απόπειρας επίλυσης μέσω ειδικής οικογενειακής διαμεσολάβησης.
 
Στην περίπτωση αποτυχίας της διαμεσολάβησης θα ακολουθεί η εισαγωγή της υπόθεσης στο Οικογενειακό Δικαστήριο, το οποίο είναι μονομελές όργανο.
 
Το «Οικογενειακό Δικαστήριο» θα στελεχώνεται από αποκλειστικής απασχόλησης οικογενειακούς δικαστές, που θα υπηρετούν σε αυτή τη θέση πέντε χρόνια. Οι αποφάσεις του Οικογενειακού Δικαστηρίου θα υπόκεινται σε ένδικα μέσα (έφεση) που θα εξετάζεται σε δευτεροβάθμιο Οικογενειακό Δικαστήριο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου