13.11.14

Άνοιξε πόλεμος - Το Ποτάμι τα χώνει στην...Αυγή

Τα έχωσε...στην «Αυγή» ο κ. Στ. Θεοδωράκης, καταλογίζοντας στους επιτελείς της ότι αναπαράγουν την παραπληροφόρηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του και ότι δίνουν βήμα σε «προσωπικούς υβριστές και συκοφάντες του».
«Η “Αυγή” παραποιεί. 
Σχεδόν κάθε μέρα στις σελίδες της θα βρεις και ένα ψέμα για το “Ποτάμι”», αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Θεοδωράκη και επικαλείται ενδεικτικά προχθεσινό ρεπορτάζ στο οποίο εμφάνιζε το «Ποτάμι» «υπέρ των προτάσεων της τρόικας», διαστρεβλώνοντας τη θέση ότι «η χώρα θέλει αλλαγές τις οποίες πρέπει να αποφασίσουμε χωρίς την τρόικα. 
Προφανώς για μερικούς κομματικούς εγκεφάλους ή συνυπογράφεις τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή είσαι με την τρόικα», καταλήγει ο κ. Θεοδωράκης και εκφράζει τη θλίψη του «για το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ακόμη και η κομματική δημοσιογραφία».|
«Προκαλεί ερωτήματα γιατί ένα πολιτικό κόμμα δεν απευθύνει την όποια μομφή του στην εφημερίδα και καταφεύγει σε μια γενικευμένη επίθεση με ανακοίνωση κοινής λήψεως», σχολίασε ο διευθυντής της «Αυγής» κ. Ν. Φίλης, διερωτώμενος «αν αυτό είναι δείγμα του νέου πολιτικού ήθους που ευαγγελίζεται το “Ποτάμι”» και επικαλούμενος ως απόδειξη ελευθεροτυπίας της «Αυγής» πρόσφατη συνέντευξη που πήρε από τον ευρωβουλευτή κ. Γ. Γραμματικάκη. 
Απαντώντας στον κ. Φίλη, συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη τον καλούσαν «να ξαναδιαβάσει τυχαία οποιοδήποτε ρεπορτάζ του τελευταίου οκταμήνου της «Αυγής» για το «Ποτάμι» και να ξανασυμβουλευθεί το λεξικό για τη διαφορά του ήθους από την εμπάθεια»...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου