12.12.14

Η "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών" πίσω από την επίθεση στην Πρεσβεία του Ισραήλ !


Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» γάζωσε την πρεσβεία του Ισραήλ - Με τα ίδια καλάσνικοφ χτύπησαν και το σπίτι του Γερμανού πρέσβη

Οι ίδιοι τρομοκράτες που χτύπησαν πέρυσι την πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδι είναι όπως όλα δείχνουν και οι δράστες της επίθεσης στην πρεσβεία του Ισραήλ.
Η Αστυνομία, έπειτα από τις έρευνες στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής ανακοίνωσε ότι οι κάλυκες που περισυνελλέγησαν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία βλήθηκαν από δύο όπλα τύπου καλάσνικοφ τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί και στο περιστατικό στην οικία του Γερμανού πρέσβη στιε 30.12.2013.
Συμπεραίνουν έτσι ότι πρόκειται για την ίδια οργάνωνη την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» αλλά στο βάθος βλέπουν... Επαναστατικό Αγώνα.
Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» γάζωσε την πρεσβεία του Ισραήλ - Με τα ίδια καλάσνικοφ χτύπησαν και το σπίτι του Γερμανού πρέσβηΤο χρονικό
Τρομοκρατική επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα η ισραηλινή πρεσβεία στο Ψυχικό καθώς δύο άγνωστοι γάζωσαν με καλάσνικοφ το κτίριο. Τουλάχιστον 54 είναι οι κάλυκες των 7,62 ΜΜ που έχει βρεί μέχρι στιγμής η αντιτρομοκρατική γύρω και μέσα στο κτίριο της πρεσβείας, κάτι που σημαίνει ότι είχαν τουλάχιστον δύο όπλα οι δράστες.
Σύμφωνα με τηλεφωνήματα που δέχθηκε η αστυνομία από την πρεσβεία αλλά και από κατοίκους της περιοχής στο Ψυχικό, ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, άγνωστοι, πέρασαν από το πλάι της πρεσβείας στην οδό Σώκου με δυο μηχανές και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του κτιρίου με καλάσνικοφ. Από τους πυροβολισμούς, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας σε τοίχους και τζάμια. Οι δράστες της επίθεσης εξαφανίστηκαν πιθανότατα προς τον περιφερειακό του Γαλατσίου.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΟΛΑ η οποία, ωστόσο, πιθανότατα συνδέεεται με τον Επαναστατικό Αγώνα και με την ασύλληπτη ομάδα Μαζιώτη.
Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» γάζωσε την πρεσβεία του Ισραήλ - Με τα ίδια καλάσνικοφ χτύπησαν και το σπίτι του Γερμανού πρέσβη Μέχρι στιγμής οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερα άτομα πάνω σε δύο μοτοσικλέτες, τα οποία πέρασαν από το σημείο και πυροβόλησαν αρκετές φορές. Οι αστυνομικοί αναζητούν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να εντοπίσουν τον τρόπο με τον οποίο χτύπησαν οι δράστες.
Υπάρχουν ωστόσο και μαρτυρίες ότι εκτός από τις δύο μηχανές υπήρχε και υποστηρικτικό αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν στην οδό Παύλου και ίσως πήρε το καλάσνικοφ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, από την επίθεση δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί και από τους πυροβολισμούς, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας σε τοίχους και τζάμια.
Παρόμοια επίθεση
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από έναν χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2013, η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» είχε χτυπήσει με Καλάσνικοφ την κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι σε ένα χτύπημα που θυμίζει πολύ το σημερινό.
Εκείνο το ξημέρωμα, πάλι Δεκέμβρη και ξανά γύρω στιε 3.30 τέσσερις άγνωστοι άδειασαν τους γεμιστήστες των καλάσνικοφ που είχαν μαζί τους.
Από το σημείο είχαν περισυλλεγεί 60 κάλυκες, που αντιστοιχούν σε δύο γεμιστήρες. Οι 15 είχαν βρεθεί σφηνωμένοι στη σιδερένια περίφραξη, 35 στους τοίχους του σπιτιού, δύο στο υπνοδωμάτιο της κόρης του πρέσβη, η οποία κοιμόταν εκείνη την ώρα και ένας κάλυκας σε σαλόνι παρακείμενης πολυκατοικίας.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού. Και τότε με καλάνσνικοφ είχαν ρίξει προς τα γραφεία αφού ανεπιτυχώς δεν κατάφεραν να χτυπήσουν με αντιαρματική ρουκέτα.
Η ίδια οργάνωση των Λαϊκών Αγωνιστών είχε αναλάβει και μια άλλη, αποτυχημένη επίθεση με ρουκέτα κατά αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στη Βαρυμπόμπη.
Η ΕΛ.ΑΣ φοβόταν ότι θα υπάρξει χτύπημα και κλιμάκωση των ενεργειών μετά τις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τη βόμβα στην τράπεζα στο Χαλάνδρι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι η υπόθεση Ρωμανού μπορεί να δημιούργησε ένα νέο κύμα ανταρτών πόλεων. Ηταν ήδη σε συναγερμό, ωστόσο, δεν περίμενε κάποια επίθεση όπως αυτήν την πρεσβεία. Ισως να σχετίζεται με τη δολοφονία Παλαιστίνιου υπουργού πριν από λίγα 24ωρα η οποία έχει βάλει «φωτιά» στην περιοχή.
Σε κάθε περίπτωση μοιάζει να είναι κλιμάκωση του αντάρτικου πόλης καθώς λίγα 24ωρα πριν είχε εξουδετερωθεί η βόμβα στο Χαλάνδρι για την οποία οι αρχές έκαναν λόγο ότι η συνδεσμολογία της μοιάζει με αυτές που έβαζε ο «Επαναστατικός Αγώνας». Φοβούνται δηλαδή ότι έχει υπάρξει μια επαναδραστηριοποίηση ασύλληπτων μελών της εγχώριας τρομοκρατίας όπως ο Χρ. Ξηρός και η Πόλα Ρούπα και νέων μελών που βγαίνουν ξανά στο προσκήνιο. Εκτιμούν επίσης ότι η υπόθεση Ρωμανού έβαλε ξανά «φωτιά» ενώ και οι πρόσφατες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση μια νέας γενιάς τρομοκρατικών χτυπημάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου