13.12.14

ΠΑΤΡΑ - Πέταγαν σακούλες με ....κόπρανα σε άνδρες των ΜΑΤ !!!

Νέα ήθη από τους κρανοφόρους και κουκουλοφόρους!

Και τι δεν έχουμε δει κατά καιρούς να συμβαίνει και προπαντός να εκτοξεύεται στη διάρκεια διαδηλώσεων και πρωτίστως στο πλαίσιο συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών - και αστυνομικών δυνάμεων καταστολής. 
Από τα κλασικά, δηλαδή βόμβες μολότοφ και πέτρες, μέχρι και καδρόνια ή ακόμα και βίδες που εκτοξεύονται με σφεντόνες φθάνοντας σε μακρινές αποστάσεις! Και από την άλλη, βέβαια, οι γνωστές «απαντήσεις» με δακρυγόνα, καπνογόνα, βόμβες κρότου λάμψης. 
Εκείνο που δεν είχαμε ποτέ ξαναδεί, και πάνω απ' όλα ουδέποτε φανταστεί, ήταν ότι οι διαδηλωτές θα έφθαναν στο σημείο να πετάξουν ακόμα και... περιττώματα! 
Κι όμως, συνέβη κι αυτό. Και μάλιστα η αρχή τέτοιων «πολεμοφοδίων» έγινε στην Πάτρα και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας το μεσημέρι του προηγούμενου Σαββάτου, μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και ομάδας«μπαχαλάκηδων» που διαδήλωναν τιμώντας τη μνήμη του δολοφονηθέντος Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και στηρίζοντας τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. 
Εκεί που η ατμόσφαιρα ήταν έκρυθμη κυριολεκτικά και η ορατότητα είχε πια περιοριστεί από τη χρήση των καπνογόνων σε συνδυασμό με τις εκρήξεις από τις μολότοφ, ξαφνικά οι αστυνομικοί άρχισαν να συνειδητοποιούν πως ...κάτι μύριζε έντονα και περίεργα. Και τελικά... ήταν αυτό ακριβώς που από την αρχή σκέφτηκαν. Επρόκειτο για... ανθρώπινα κόπρανα που είχαν ριφθεί από την πλευρά των κουκουλοφόρων προς τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής. 
Τα πετούσαν μέσα σε σακούλες που είχαν κλείσει καλά και με το που έπεφταν πάνω στις στολές των ανδρών των ΜΑΤ «άνοιγαν» διασκορπίζοντας πάνω τους τις ακαθαρσίες! Και μάλιστα, δεν ήταν μία ή δύο σακούλες, αλλά πολύ περισσότερες. Και η πλειοψηφία τους βρήκε τον... στόχο, αφού κατέληξαν πάνω στους αστυνομικούς!
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ Μεσημεριανή μπουγάδα και... άπλωμα!
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τα μεσημεριανά επεισόδια, από αστυνομικούς οι οποίοι είχαν χτυπηθεί από περιττώματα, ξεκίνησε ένας πραγματικός αγώνας δρόμου προκειμένου να βρουν άλλες στολές για να φορέσουν και συνεχίσουν την παρουσία τους στα μέτρα ασφαλείας, το απόγευμα, στο γήπεδο, αλλά και αργότερα (το βράδυ) έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, στην Ερμού, όπου αναμενόταν άφιξη ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Και είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις των ίδιων των αστυνομικών που έλεγαν ότι μετά τα επεισόδια του μεσημεριού έτρεξαν στα σπίτια τους για να... πλύνουν και να απλώσουν τις στολές που είχαν βρωμίσει, ενώ τηλεφωνούσαν στην υπηρεσία αναζητώντας δεύτερη αλλαξιά!
Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑΠάντως για το θέμα υπήρξε και αντίδραση από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Ο Περιφερειακός του εκπρόσωπος Μιχάλης Σιδηρόπουλος, μιλώντας στον ΜΑΧ FM την Δευτέρα το πρωί όχι απλώς εξέφρασε την απορία του για ένα τέτοιο γεγονός, αλλά δήλωσε την οργισμένη έκπληξή του γι' αυτό. Καταδικάζοντας το γεγονός ότι κάποιοι έφτασαν στο σημείο να ρίξουν περιττώματα στο πλαίσιο μιας τόσο «μεγάλης» και σημαντικής ημέρας, όπως είναι αυτή της μαύρης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου