13.12.14

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - «Ανακύκλωση των κλαδεμάτων και της βιομάζας» - Ημερίδα για το Περιβάλλον στο Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων !

Το Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης πραγματοποιεί για δεύτερη σχολική χρονιά δράσεις με θέμα την «ανακύκλωση των κλαδεμάτων και της βιομάζας». 
Στόχος των δραστηριοτήτων είναι τόσο η ευαισθητοποίηση των μαθητών όσο και η επικοινωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας με την τοπική κοινωνία πάνω σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής. 
Το σχολείο μας έχει πραγματοποιήσει κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 σχετικές εκπαιδευτικές επισκέψεις, και δημιούργησε ενημερωτική ταινία τεκμηρίωσης για την διαχείριση των κλαδεμάτων.
Την φετινή σχολική χρονιά, προγραμματίζουμε δράσεις διάχυσης των αποτελεσμάτων της προσπάθειάς μας στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία. 
Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θεματική για την αποφυγή της καύσης των κλαδεμάτων μέσα από εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισής τους. Σκοπός της ημερίδας είναι αφενός να επισημανθούν οι κάθε μορφής απώλειες που υφίσταται το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον από την καύση των κλαδεμάτων, αφετέρου να ενισχυθούν οι τρόποι περιβαλλοντικής διαχείρισης της βιομάζας αυτής. 
Η ημερίδα θα είναι ανοιχτή στην τοπική κοινωνία των Λεΐκων αλλά και της Καλαμάτας ευρύτερα, καθώς ευελπιστούμε να συμβάλει
στη ευαισθητοποίηση του κοινού σε ανάλογα περιβαλλοντικά θέματα. 
Χρόνος διεξαγωγής της ημερίδας είναι στις 13 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:30 ,τόπος το αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Λεΐκων.
Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου