11.12.14

REUTERS - Δεν βγαίνουν οι αριθμοί για τον Σαμαρά

Νέο δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αναφέρει πως τα προγνωστικά είναι κόντρα στην επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για επίσπευση της εκλογής νέου Πρόεδρου της Δημοκρατίας.
Μόνο πείθοντας τουλάχιστον κάποιους από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να επαναστατήσουν μπορεί να κερδίσει την κοινοβουλευτική ψηφοφορία και κατά συνέπεια να αποφευχθεί μια πιθανή πολιτική κρίση, εκτιμά το δημοσίευμα.
Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι αριθμοί θα μπορούσαν να αλλάξουν γρήγορα, καθώς ο συντηρητικός πρωθυπουργός προσπαθεί να κερδίσει υποστήριξη για τον υποψήφιο της κυβέρνησης για όταν αρχίσει στο Κοινοβούλιο η ψηφοφορία, που έχει τρία στάδια, για τον αρχηγό του κράτους, στις 17 Δεκεμβρίου.
Ο Αντώνης Σαμαράς επίσπευσε την διαδικασία κατά δύο μήνες, παίρνοντας ουσιαστικά ένα ρίσκο καθώς μια πιθανή απόρριψη του υποψηφίου του από τη βουλή θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές, τις οποίες είναι πιθανό να κερδίσουν οι αριστεροί που τάσσονται εναντίον της διάσωσης από την τρόικα.
Για να εκλεγεί ο πρόεδρος της δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται 180 ψήφους από τις 300 έδρες της βουλής, αλλά έχει την εγγυημένη στήριξη μόλις 155 βουλευτών. «Τόσο ο ίδιος όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του ΣΥΖΡΙΖΑ, φλερτάρουν με τους ανεξάρτητους βουλευτές για τις υπόλοιπες 25 ψήφους».
Το Reuters εκτιμά ότι ακόμη κι αν ο Αντώνης Σαμαράς κερδίσει τη στήριξη κάθε ανεξάρτητου βουλευτή, το οποίο είναι απίθανο από τη στιγμή που κάποιοι έχουν ανοιχτά υποσχεθεί να ψηφίσουν εναντίον του υποψηφίου της κυβέρνησης, και πάλι θα του λείπει μία ψήφος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου