20.3.15

Σοκ στην Τουρκία: Βαρυποινίτης καταδικασμένος για φόνο, σκότωσε τη γυναίκα του μέσα στη φυλακή!


Σοκ στην Τουρκία: Βαρυποινίτης καταδικασμένος για φόνο, σκότωσε τη γυναίκα του μέσα στη φυλακή!

Ένας Τούρκος βαρυποινίτης, καταδικασμένος για φόνο, σκότωσε τη σύζυγό του που πήγε να τον επισκεφθεί στη φυλακή της Σεβάστειας (Σίβας), κόβοντάς της τον λαιμό με ένα μαχαίρι που είχε για να καθαρίζει φρούτα.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν ο Μετίν Αβτσί, 33 ετών, σκότωσε την άτυχη σύζυγό του, τη Λεϊλά, όταν έμειναν μόνοι οι δυο τους σε έναν χώρο που προορίζεται για τις "συζυγικές" επισκέψεις. Ο Αβτσί είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για τη δολοφονία ενός συγγενή του.
Για αδιευκρίνιστο ακόμη λόγο, ο κρατούμενος πήρε το μαχαίρι που υπήρχε μέσα σε μια φρουτιέρα στο κελί και έκοψε το λαιμό της γυναίκας του. Στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του. Οι φύλακες τον βρήκαν αναίσθητο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί κατάφεραν να του σώσουν τη ζωή.
Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του σωφρονιστικού συστήματος η Τουρκία ίδρυσε από το 2013 "συζυγικά" κελιά, τα λεγόμενα και "ροζ δωμάτια" όπου οι κρατούμενοι μπορούν να περάσουν μέχρι και 24 ώρες με τους συντρόφους τους, υπό την προϋπόθεση ότι θα δώσει το "πράσινο φως" η διεύθυνση της φυλακής.
Η συζυγική βία είναι πολύ διαδεδομένη στην Τουρκία, όπου περίπου 300 γυναίκες δολοφονήθηκαν πέρσι.
Η μη κυβερνητική οργάνωση "Σταματήστε τη βία κατά των γυναικών" κατήγγειλε το έγκλημα που διαπράχθηκε μέσα στη φυλακή και απαίτησε από την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση να επιβάλλεται αυτομάτως η ποινή των ισοβίων στους δολοφόνους γυναικών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου