21.3.15

Financial Times: Η Ελλάδα “χρειάζεται απεγνωσμένα χρήματα ”.

Σε 7 με 10 μέρες η πλήρης λίστα των μεταρρυθμίσεων

Μέσα στις επόμενες επτά με δέκα ημέρες θα στείλει η ελληνική κυβέρνηση την πλήρη λίστα με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει, σύμφωνα με τους Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιωματούχοι ελπίζουν πως η κίνηση αυτή θα αποτελέσει το έναυσμα για την αξιολόγηση που θα οδηγήσει στην αποδέσμευση των 7,2 δισ. ευρώ που η Ελλάδα “χρειάζεται απεγνωσμένα”.

Οι αξιωματούχοι που επικαλούνται δημοσιογράφοι των Financial Times αναφέρουν πως ευελπιστούν ότι αν η Αθήνα ξεκινήσει να συνεργάζεται πιο εποικοδομητικά με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν και του ΔΝΤ, είναι πιθανό να συγκληθεί ακόμα και την ερχόμενη Παρασκευή ένα έκτακτο Eurogroup, όπου θα καθοριστούν οι επίσημοι όροι και το χρονοδιάγραμμα των εκταμιεύσεων.

Ωστόσο, το θέμα πλέον είναι αν η Ελλάδα έχει αρκετά χρήματα για να αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της για το επόμενο χρονικό διάστημα.

“Έχουν αρκετά χρήματα για την επόμενη εβδομάδα, αλλά υπάρχει ένα ερωτηματικό για την κάλυψη υποχρεώσεων στο τέλος του Μαρτίου”, δήλωσε Έλληνας τραπεζίτης.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνισαν στους Financial Times πως η Ελλάδα δεν θα λάβει πόρους από το πρόγραμμα διάσωσης αν τα μέτρα που θα συμφωνηθούν δεν εγκριθούν από το κοινοβούλιο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου