20.3.15

H EΠΤΑΜΕΡΗΣ ΕΓΙΝΕ... ΟΚΤΑΜΕΡΗΣ - «Αγρια» νύχτα στις Βρυξέλλες


Από την κρίσιμη συνάντηση στις Βρυξέλλες
Από την κρίσιμη συνάντηση στις Βρυξέλλες

Ξεκίνησε στις 23.30 η οκταμερής τελικά συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση συμμετέχουν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η Γερμανίδα Καγκελάριος, 'Αγγελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Στο τέλος προστέθηκε και ο Λετονός πρωθυπουργός που προεδρεύει της ΕΕ.
Η Σύνοδος Κορυφής ολοκληρώθηκε χωρίς να τεθεί το ελληνικό πρόβλημα, ωστόσο, οι δηλώσεις που προηγήθηκαν προδιέθεταν για άσχημη αντιμετώπιση της Ελλάδας από τους δανειστές και το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα. Τα πρώτα πλάνα από τη μίνι σύνοδο έδειχναν την Αγκ. Μέρκελ να είναι ιδιαίτερα σκυθρωπή και τον Γ. Ντάισελμπλουμ παγωμένο.
«Αγρια» νύχτα στις Βρυξέλλες - Τι ζητά ο Τσίπρας, γιατί πιέζουν οι δανειστέςΟι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα θέσουν συγκεκριμένα διλήμματα στον κ. Τσίπρα θέλοντας να του αποσπάσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μίλησαν για την Ευρωπαϊκή ενεργειακή ένωση και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Η συνάντηση ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό Τσίπρα, επομένως το πιο σημαντικό πράγμα είναι οι δικές του προθέσεις, όχι οι δικές μας» αρκέστηκε να σχολιάσει ο Ντόναλντ Τουσκ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου