21.3.15

ΠΑΤΡΑ : Παρέδωσε πορτοφόλι… και βρήκε τον μπελά του! ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ… ΠΩΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!

Παρέδωσε πορτοφόλι και ...βρήκε τον μπελά του! 

Πρόκειται για μια απίστευτη και πρωτόγνωρη, τουλάχιστον στα τοπικά χρονικά, υπόθεση εντοπισμού πεταμένου πορτοφολιού από άνδρα ο οποίος σκέφτηκε να το παραδώσει στις Αρχές προκειμένου να το παραλάβει ο ιδιοκτήτης του, ωστόσο κατηγορήθηκε από εκείνον ότι στο μεταξύ ...είχε αρπάξει τα χρήματα που υπήρχαν στο εσωτερικό!
Το περιστατικό σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα μάλιστα να εκτυλιχθούν απίστευτες σκηνές στο ισόγειο γραφείο της Ασφάλειας της Πάτρας, με «πρωταγωνιστές» τον ιδιοκτήτη του πορτοφολιού και εκείνον που το βρήκε και το παρέδωσε.
Ο 30χρονος, εν προκειμένω, περπατούσε στην οδό Μιαούλη όταν η ματιά του «καρφώθηκε» στο μαύρο πορτοφόλι που ήταν πεταμένο στην άκρη του πεζοδρομίου.
Έσκυψε και το άνοιξε διαπιστώνοντας πως μέσα υπήρχε η ταυτότητα του κατόχου, κάποια έγγραφα και δύο χαρτονομίσματα των 10 ευρώ.
Σκέφθηκε αμέσως να απευθυνθεί στην αστυνομία όπου και μετέβη για να παραδώσει το πορτοφόλι και εν συνεχεία να δοθεί στον ιδιοκτήτη του. Πράγματι την επομένη ο 50χρονος ιδιοκτήτης πήγε στην αστυνομία για να το παραλάβει όμως παράλληλα κλήθηκε και ο νεαρός που το είχε βρει.
 Γιατί; Επειδή ο ιδιοκτήτης υποστήριξε πως υπήρχαν περισσότερα χρήματα μέσα!Και συγκεκριμένα ισχυριζόταν πως στο πορτοφόλι του υπήρχαν γύρω στα 350 ευρώ τα οποία ρωτούσε τον νεαρό «τι έγιναν»!
«Πού να ξέρω εγώ;» ήταν η απάντηση του 30χρονου ο οποίος άρχισε να εκνευρίζεται διαπιστώνοντας ότι ο ιδιοκτήτης του πορτοφολιού αντί να του πει «ευχαριστώ», τον κατηγορούσε κι από πάνω ως κλέφτη!
ΦΡΑΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Ήθελε να του κάνει μήνυση!Μεταξύ των δύο ανδρών άρχισαν να αναπτύσσονται έντονοι διάλογοι, εντός του αστυνομικού κτηρίου.
Ειδικά μάλιστα όταν ο κάτοχος του πορτοφολιού εξέφρασε την επιθυμία να υποβάλλει μήνυση στον 30χρονο (!) εκτιμώντας ότι είχε κλέψει τα χρήματα και απλώς παρέδωσε το πορτοφόλι με την ταυτότητα, αφήνοντας τα 20 ευρώ που ήταν τυλιγμένα σε ειδική θήκη και δεν φαίνονταν.
Ο νεαρός έγινε έξω φρενών, που έκανε την καλή πράξη αλλά κόντευε να βρει τον μπελά του.
Και εξηγούσε ότι παρέδωσε το πορτοφόλι όπως ακριβώς το είχε βρει, υποθέτοντας πως πιθανόν ο πραγματικός δράσης θα είχε αρπάξει τα χρήματα και θα το είχε πετάξει στο πεζοδρόμιο.
Αλλά από τον ιδιοκτήτη δεν γινόταν πιστευτή η εξήγηση, με αποτέλεσμα το μεταξύ τους επεισόδιο να πάρει μεγάλη έκταση.
Μέχρι και ο αστυνομικός παρακολουθούσε έκπληκτος την υπόθεση απαιτώντας όμως και από τους δύο να σταματήσουν τις φωνές και να βρουν μια λύση.
 Τελικά, ο ιδιοκτήτης του πορτοφολιού αποφάσισε να μην επιμείνει στην άποψή του και τελικώς και οι δύο αποχώρησαν χωρίς παρατράγουδα...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου