1.2.18

ΕΡΤ: 200 ώρες πρόγραμμα με Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Από την επόμενη Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, οι φίλοι του χειμερινού αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην περιοχή Πιόνγκτσανγκ της Νότ. Κορέας.

Το καθημερινό ραντεβού είναι προγραμματισμένο στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Για 15 ώρες (μέχρι το τέλος του ημερήσιου προγράμματος) θα υπάρχει πλήρης κάλυψη των αγώνων μέσω της ΕΡΤ2, της ΕΡΤ HD, καθώς και διαδικτυακά από το www.ert.gr.

Στην περιγραφή των αγώνων και των αθλημάτων θα είναι οι: Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Ζελίνα Γκάμαρη, Μαρία Γκίκα, Νίκος Γκομώλης, Αλέξης Κωστάλας, Περικλής Μακρής, Μιχάλης Μανουηλίδης, Πέτρος Μαυρογιαννίδης, Έλενα Μπουζαλά, Ιωσήφ Νικολάου, Νίκος Παγιωτέλης, Χρήστος Σαράντος, Γρηγόρης Τάτσης, Νίκος Τσώνης, Δημήτρης Χατζηγεωργίου.
Θα μεταδοθούν περισσότερες από 200 ώρες προγράμματος υψηλής ευκρίνειας από την Τελετή Έναρξης (9 Φεβρουαρίου) μέχρι την Τελετή Λήξης (25 Φεβρουαρίου) και από τα 15 διαφορετικά αθλήματα της διοργάνωσης (Αλπικό Σκι, Άλμα με Σκι, Καλλιτεχνικό Πατινάζ, Δίαθλο, Σκι Αντοχής, Βορινό Σύνθετο, Χόκεϊ, Κέρλινγκ, Πατινάζ ταχύτητας, Πατινάζ ταχύτητας μικρής πίστας, Μπόμπσλεϊ, Λουτζ, Σκέλετον, Freestyle, Σνόουμπορντ).

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες αθλητές θα είναι και τέσσερις Έλληνες: ο Απόστολος Αγγέλης (Δίαθλο), ο Γιάννης Αντωνίου (Αλπικό Σκι), η Μαρία Ντάνου (Σκι Αντοχής) και η Σοφία Ράλλη (Αλπικό Σκι).

Σε άλλες χώρες, κυρίως της Βορ. Ευρώπης και της Βορ. Αμερικής όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες, τα αθλήματα αυτά είναι περισσότερο διαδεδομένα. Κάθε χώρα μετέχει με  πολυμελή ομάδα σε κάθε αγώνισμα και δημιουργείται ωραία φίλαθλη  ατμόσφαιρα. Η Ελλάδα και γενικά οι χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο έχουν άλλα ενδιαφέροντα. Γι’ αυτό τώρα και με τη διαφορά της ώρας που υπάρχει με την Κορέα οι αγώνες γίνονται (και μεταδίδονται) νυκτερινές ώρες, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να είναι αρκετά χαμηλό. Η ΕΡΤ, σαν μέλος της Ευροβίζιον, είναι σχεδόν υποχρεωμένη να αγοράσει τέτοιου είδους προγράμματα, ώστε να μπορεί να συμμετέχει και σε άλλες (πιο ελκυστικές για τους Έλληνες) διοργανώσεις.  

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου