1.2.18

Ούτε ο Μαδούρο έτσι σύντροφοι ....

Στις παλιές διαδηλώσεις που οργάνωνε το κόμμα υπήρχαν αλυσίδες περιφρούρησης. 
Μην τυχόν και χωθούν μέσα τίποτα παρακρατικοί και κάνουν προβοκάτσιες. Έτσι ξηγιέται πάντα το κράτος. 
Στέλνει τα κομάντος μεταξύ των αθώων, γίνονται επεισόδια κι έτσι την επόμενη φορά οι φιλήσυχοι πολίτες μένουν στα σπίτια τους. Τι; Γίνονται και σήμερα τέτοια; Αστειεύεστε!
Βγήκε τώρα μία εφημερίδα και είπε ότι η ΕΛ.ΑΣ. ανησυχεί. Να θυμίσουμε σε όσους έχουν ξεχάσει ότι και στην Θεσσαλονίκη ανησυχούσε η ΕΛ.ΑΣ. μην τυχόν και βγουν τα Εξάρχεια της συμπρωτεύουσας στον δρόμο και έχουμε σοβαρές ταραχές. Τα παιδιά είδαν στο τέλος 500.000 κόσμο και είπαν να βγουν μια άλλη φορά που θα έχει λιακάδα. Είναι η ίδια αστυνομία που τις 500.000 τις μέτρησε ως 90.000! Προϊστάμενός της ο ένας και μοναδικός Τόσκας. Ούτε ο Μαδούρο δεν τα κάνει αυτά, σύντροφοι.
Η εφημερίδα έκανε την δουλειά της. Είναι η εφημερίδα των νέων φίλων του καθεστώτος, των
κ.κ. Σαββίδη και Μάρη. Έγραψε, λοιπόν, για τους φόβους της Ελληνικής Αστυνομίας, μην τυχόν και γίνουν ταραχές και πάθει τίποτε ο κόσμος. Επειδή ανησυχούν. Περισσότερο ίσως για το ενδεχόμενο να συγκεντρωθούν εκατοντάδες χιλιάδες και να απαιτούν την παραίτηση αυτής της κυβέρνησης.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, που φοβούνται για επεισόδια, τα πράγματα είναι απλά! Το κράτος φροντίζει να απομονώσει τους ελάχιστους που τυχόν θελήσουν να δημιουργήσουν τα επεισόδια και ο κόσμος επιστρέφει σώος και αβλαβής στα σπίτια του, αφού στο μεταξύ θα έχει συμμετάσχει σε μία νόμιμη από το Σύνταγμα εκδήλωση. Αν αυτό δεν συμβεί, κάποιος δεν θα έχει κάνει σωστά την δουλειά του.
Είναι τεράστια η ευθύνη τους. Και καλά θα κάνουν να πάρουν ένα – ένα τηλέφωνο τα φιλαράκια τους στα Εξάρχεια και να εξασφαλίσουν ότι την Κυριακή δεν πρόκειται να γίνει το παραμικρό. 
Ούτε το Σάββατο το βράδυ. Κι ας ελπίζουν, πλέον, στον Θεό! Να στείλει μία καταιγίδα! Αν και γι αυτό δεν είμαστε και τόσο σίγουροι, ότι μία καταιγίδα μπορεί να κρατήσει τον κόσμο στα σπίτια του. 
Φαντάζομαι τους τίτλους την επόμενη ημέρα: «αψήφισαν και την καταιγίδα». Αυτό δεν θα το άντεχαν...
 
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου