" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

3.2.18

Πρόστιμα στους Ιταλούς αν δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Διαμάχες έχει δημιουργήσει στην Ιταλία ο νόμος για τον παιδικό εμβολιασμό.
Με επιστολή της προς την Ιταλίδα υπουργό υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν, η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι ζήτησε από την υπουργό Υγείας της Ιταλίας Μπεατρίτσε Λορεντσίν να μην απομακρυνθούν από τους παιδικούς σταθμούς τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως προβλέπει ο νέος νόμος της χώρας.
Η Βιρτζίνια Ράτζι αναφέρει ότι πρόκειται για απόφαση που έλαβε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο της Αιώνιας Πόλης και ότι «προέχει η συνέχιση της διδασκαλίας για όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων μέχρι 6 ετών, τα οποία πρέπει να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την σχολική χρονιά».
Ο σχετικός ιταλικός νόμος προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό (με δέκα συνολικά εμβόλια), για τα παιδιά και εφήβους μέχρι 16 ετών.
Στους γονείς που δεν συμμορφώνονται, πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα μέχρι 500 ευρώ. Σε ό,τι αφορά την παρουσία στο σχολείο, απαγορεύεται για όσα παιδιά μέχρι 6 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ επιτρέπεται στην συνέχεια, στο δημοτικό και το γυμνάσιο.
«Δεν μπορούμε να αστειευόμαστε με την υγεία των παιδιών μας. Διαβάζω ότι η δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης αποφάσισαν να μετατραπούν σε ένα νέο τεχνικό και επιστημονικό όργανο των δημόσιων θεσμών της χώρας μας», έγραψε, ως απάντηση μέσω Facebook, η Ιταλίδα υπουργός Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου