3.2.18

Ο καιρός της νέας εβδομάδας

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (εθνικό μετεωρολογικό κέντρο) παρουσιάζει τη γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών που ισχύει από την Κυριακή έως και 
την Πέμπτη.
  
Κυριαρχούν οι χιονοπτώσεις από  Ήπειρο, Δυτ. Μακεδονία και τη Δυτ. Στερεά. 
Θα συνοδεύονται από πτώση της θερμοκρασίας όλη σχεδόν την εβδομάδα και όλη τη χώρα. 
Στο νομό Μεσσηνίας πάντως η εβδομάδα ξεκινάει με άστατο καιρό, αλλά τις άλλες μέρες θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. 

Κυριακή 04-02-2018: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα  δυτικά,
 τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και στα ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.  Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Στα δυτικά και τα βόρεια σταδιακά οι ανεμοι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Σε πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. 

Δευτέρα 05-02-2018: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις
 πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη θα αυξηθούν  και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.  Άνεμοι: στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.  Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα νότια. 

Τρίτη 06-02-2018: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά. Από το
 απόγευμα σταδιακά θα αυξηθούν οι νεφώσεις στα νότια και τα δυτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Τετάρτη 07-02-2018: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και
 σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια με βαθμιαία εξασθένηση.  Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. 

Πέμπτη 08-02-2018: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές.
 Άνεμοι:από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου