1.2.18

Το νέο καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής

Διπλή πλειοψηφία, μελών οργάνου και κομμάτων κατά την μεταβατική περίοδο, θεσμοθετημένες τάσεις, θητείες και ασυμβίβαστα βρίσκονται στο τραπέζι της συζήτησης

Αρκετές αλλαγές προβλέπει το σχέδιο που κατατέθηκε για το καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής.

Το καταστατικό θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.
Μεταξύ άλλων, προβλέπει ασυμβίβαστο για τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής που θα εκλεγεί από το ιδρυτικό συνέδριο και την ανάληψη κρατικών θέσεων ευθύνης, τον θεσμό των εσωτερικών δημοψηφισμάτων για σημαντικά ζητήματα, καθώς και διατάξεις για τον τρόπο συγκρότησης των νομαρχιακών, περιφερειακών και καθοδηγητικών οργάνων του νέου φορέα.
Στο πρώτο Συνέδριο, με δεδομένο το Οργανωτικό Σχέδιο Μετάβασης, σύμφωνα με το σχέδιο καταστατικού, ακολουθείται το μικτό σύστημα εκλογής και ανάδειξης της ΚΠΕ. Πρόταση που κατατέθηκε κάνει λόγο για : 251 άτομα, εκ των οποίων 126 θα εκλεγούν στο Συνέδριο και 125 θα προέρχονται από τα κόμματα και τις κινήσεις που συμμετέχουν στον φορέα, με επιπλέον συμμετοχή των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου και των βουλευτών-ευρωβουλευτών που απαρτίζουν τον δεύτερο οργανωτικό άξονα.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει πρόταση που κατατέθηκε για όρια συνεχόμενων θητειών, σε βουλευτές, ευρωβουλευτές και αιρετούς Δημάρχους Περιφερειάρχες.


lykavitos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου