2.2.18

Αλλαγή του καιρού - Δέσαν τα καράβια

Έρχονται καταιγίδες (με σκόνη από την Αφρική) και θυελλώδεις άνεμοι έως και 9 Μποφόρ

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι θυελλώδεις νοτιάδες που η ένταση τους στα πελάγη θα φθάνει τα 8 και πιθανόν τα
  9 μποφόρ.
Ήδη δεμένα ήταν από το πρωί τα πλοία ανοιχτού τύπου στα λιμάνια Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας μετά από απαγορευτικό απόπλου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές. Σύμφωνα με  ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, το απαγορευτικό απόπλου ισχύει μόνο για τα πλοία ανοιχτού τύπου και θα διαρκέσει έως την ομαλοποίηση των καιρικών συνθηκών.
Σύμφωνα με το meteo.gr το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο, και πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα στη Δυτική Στερεά και στην Ήπειρο θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται να συνοδεύονται από σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το βράδυ ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα θα επιδεινωθεί εκ νέου, με τοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα. Παράλληλα, αναμένεται έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική με αποτέλεσμα οι βροχές να έχουν χαρακτήρα λασποβροχών και η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 12 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 16, στην Ήπειρο από 7 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 17 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σημαντικά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, και πιθανόν τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και βαθμιαία τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου