1.2.18

Δέκα Επίσκοποι στην Υπαπαντή

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη άρχισαν θρησκευτικές και άλλες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πολιούχου Παναγίας Υπαπαντής.
Όπως πληροφορηθήκαμε από το arxon.gr  τον εορτασμό θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι μητροπολίτες:
Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος,
Φθιώτιδος Νικόλαος,
Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας,
Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος,
Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος,
Πέτρας και Χερρονήσου  Γεράσιμος,
Καρπενησίου Γεώργιος,
Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος,
Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος,
ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος
και φυσικά ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
Ήδη Πέμπτη απόγευμα τελέστηκε ο πολυαρχιερατικός  Εσπερινός.
Την Παρασκευή, από τις 7πμ, θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Περίπου 10.30πμ θα ψαλεί η επίσημη Δοξολογία και αμέσως μετά (περί ώρα 11 π.μ.)  θα πραγματοποιηθεί η πάνδημη λιτάνευση της ιστορικής και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Το παρών θα δώσουν Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι Κομμάτων, του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της μητροπόλεως Μεσσηνίας σε δηλώσεις του, κάλεσε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας να συμμετάσχει όπως άλλωστε κάθε χρονιά, στις Ιερές Ακολουθίες, προκειμένου να λάβει τη χάρη και την ευλογία της Μεγαλόχαρης. «Την χάρη και την ευλογία αυτή επικαλούμεθα για την καθημερινότητά μας, για την πορεία της ζωής μας, για το μέλλον της πατρίδος μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου