11.5.18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Σε εξέλιξη οι εργασίες για το αντιπλημμυρικό έργο από Νοσοκομείο μέχρι Ασπρόχωμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται, σε δύο σημεία στην περιοχή του Αντικαλάμου, οι εργασίες για την πραγματοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου από το Νοσοκομείο μέχρι τη διασταύρωση προς Μεσσήνη στο Ασπρόχωμα, το οποίο συμπληρώνει το έργο διαχείρισης ομβρίων από τη Θουρία μέχρι το Νοσοκομείο.
Για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών-Νέας Εισόδου στο τμήμα Θουρία έως Νέδοντα Ποταμό - Β΄ φάση», ανάδοχος είναι η SICAP ΑΤΕ, που προσέφερε έκπτωση 53,93% επί προϋπολογισμού μελέτης 2.500.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
Στο πλαίσιο του δευτέρου έργου αντιπλημμύρισης, από το Νοσοκομείο μέχρι το Ασπρόχωμα, θα κατασκευασθεί κύριος συλλεκτήρας αγωγός μήκους 982 μέτρων, με έργο εισόδου στην περιοχή του Αντικαλάμου και εκβολή στον ποταμό Άρι. Επίσης, θα κατασκευασθούν δευτερεύοντες συλλεκτήρες αγωγοί, ο πρώτος μήκους 434 μέτρων με έργο εισόδου στον Αντικάλαμο, βορειοανατολικά του Νοσοκομείου και ο δεύτερος μήκους 244 μέτρων με έργο εισόδου βορειοανατολικά του ΤΕΙ Καλαμάτας. Επίσης, θα κατασκευασθούν 15 φρεάτια επίσκεψης σωληνωτών αγωγών και 120 φρεάτια υδροσυλλογών.
Επιπλέον, θα ανακατασκευασθούν τμήματα αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων, συνολικού μήκους 1.000 μέτρων, στις περιοχές ανατολικά του Νοσοκομείου και δυτικά του ΤΕΙ Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου