12.5.18

Ξεσηκώθηκαν στην Κύπρο

Η πρόκριση της Ελένης Φουρέιρα στον τελικό του διαγωνισμό τραγουδιού της EUROVISION φέρνει χαρά και ενθουσιασμό στην Κύπρο.
Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη «δεσμεύομαι πως θα ανοίξουμε τα ταμεία. Η Κύπρος έχει την οικονομική δυνατότητα να στηρίξει τον επόμενο διαγωνισμό, σε περίπτωση που η Ελένη Φουρείρα φέρει τη νίκη, το Σάββατο».
Είπε σε τηλεοπτική εκπομπή:
« Με παρότρυνση της ενθουσιασμένης 10χρονης κόρης μου, αναλαμβάνω τη δέσμευση, πως αν κερδίσουμε, θα ανοίξουμε τα ταμεία. Συνεπώς εύχομαι να τα καταφέρουμε. Είναι ένας διαγωνισμός που έχει πάει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Όπως τα κατάφεραν άλλα κράτη θα τα καταφέρουμε κι εμείς».
Είχαν προηγηθεί συζητήσεις αν η Κύπρος, που βγήκε πρόσφατα από ένα μνημόνιο, μπορεί να αντέξει το κόστος για τη διοργάνωση του διαγωνισμού την επόμενη χρονιά σε περίπτωση που η Φουρέιρα καταλάβει την πρώτη θέση.   
Σύμφωνα με ρεπορτάζ:
«Αρχικά μία χώρα – μέσω του κρατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης π.χ ΕΡΤ ή το ΡΙΚ στην περίπτωση αυτή - δίνει 20.000 ευρώ ως εγγυητική επιστολή. Στη συνέχεια καταβάλλονται και δεσμεύονται 70.000 ως ποινική ρήτρα.
 Το styling και το make up κοστίζουν 3.000, τα φωνητικά γύρω στα 1.500 ευρώ και τα πιο απλά γραφικά (όπως οι φωτιές κλπ) κοστίζουν 5.000, οι χορευτές 3.000 ευρώ και cd και αναμνηστικά που δίνουν οι χώρες γύρω στα 3.000 δηλαδή το σύνολο κοστίζει τουλάχιστον 120.000 για συμμετοχή μόνο ενός καλλιτέχνη».
Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και μερικές εκατοντάδες χιλάδες ευρώ για διαφήμιση, ανακατασκευή της εγκατάστασης που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, ξενοδοχεία, μετακινήσεις, τηλεόραση κλπ.
Προτελευταία  
Με την ολοκλήρωση του Β΄ ημιτελικού, ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό του Σάββατου.  
Η Κύπρος θα εμφανιστεί προτελευταία (την 25η) θέση.  
Η σειρά εμφάνισης:
1. Ουκρανία, 2. Ισπανία, 3. Σλοβενία, 4. Λιθουανία, 5. Αυστρία, 6. Εσθονία, 7. Νορβηγία, 8. Πορτογαλία, 9. Ηνωμένο Βασίλειο, 10. Σερβία, 11. Γερμανία, 12. Αλβανία, 13. Γαλλία, 14. Τσεχία, 15. Δανία, 16. Αυστραλία, 17. Φινλανδία, 18. Βουλγαρία, 19. Μολδαβία, 20. Σουηδία, 21. Ουγγαρία, 22. Ισραήλ, 23. Ολλανδία, 24. Ιρλανδία, 25. Κύπρος, 26. Ιταλία

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου