12.5.18

Τελικός Κυπέλλου, στο ΟΑΚΑ, από την COSMOTE tv

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ 2
ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ
Ο τελικός Κυπέλλου θα μεταδοθεί και  από την ΕΡΤ2, σε μαγνητοσκόπηση.
Με μια λιτή, μικρή ανακοίνωση, που πρέπει να βγάλεις τα μάτια σου να την ξετρυπώσεις, η ΕΡΤ πληροφόρησε αργά το βράδυ της Παρασκευής πως θα μεταδώσει τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.
Μόνη δικαιολογία τότε να ήλθε σε συμφωνία με την COSMOTETV που  έχει τα δικαιώματα του κυπέλλου Ελλάδας. Κι αυτό γιατί υπάρχει κοινοτική οδηγία – εδώ και χρόνια – που ορίζει ότι: σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα που ανήκουν σε συνδρομητικά κανάλια  η τελετή έναρξης και λήξης ( ο τελικός στη συγκεκριμένη περίπτωση) μπορεί να μεταδοθούν και από ελεύθερα κανάλια.
Παράδειγμα τελικοί Κυπέλλου, πριν μερικά χρόνια, είχαν μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση από τον «Α», τον ΣΚΑΪ, κλπ.   
Πάντως: η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση της ΕΡΤ 2 θα ξεκινήσει γύρω στα μεσάνυκτα, για να έχουν τελειώσει όλα στο ΟΑΚΑ (τυχόν παράταση, πέναλτι, πανηγυρισμοί  ρεπορτάζ κλπ) της συνδρομητικής τηλεόρασης. Επίσης δεν θα επηρεάσει και την ΕΡΤ 1 που θα έχει σύνδεση με Πορτογαλία, όπου θα γίνεται ο τελικός της EUROVISION.     

Ο 76ος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος διεξάγεται απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με φιναλίστ την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Ως σήμερα, οι «Δικέφαλοι» έχουν τεθεί αντιμέτωποι 4 φορές στον τελικό της διοργάνωσης με πιο πρόσφατη την περυσινή, στον Βόλο, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1.
Η ΑΕΚ έχει 3 κατακτήσεις σε βάρος του αντιπάλου της (η τελευταία το 1983 στο ΟΑΚΑ) και ο ΠΑΟΚ 1 (2017).
Οι δύο ομάδες επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ ως φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδος μετά από 35 χρόνια: στις 29 Ιουνίου 1983, σ' ένα ιστορικό παιχνίδι για τον θεσμό, καθώς εκείνος ο τελικός ήταν ο πρώτος που διεξήχθη στο νεότευκτο τότε Ολυμπιακό Στάδιο, η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0.
Συνολικά, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν αναμετρηθεί στην ιστορία τους στο Κύπελλο Ελλάδας 24 φορές, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων τελικών τους. Σε 10 αγώνες έχει επικρατήσει η ΑΕΚ, σε 11 ο ΠΑΟΚ και οι υπόλοιποι 3 έληξαν ισόπαλοι.
Το τελετουργικό του Τελικού
Ο τελικός θα αρχίσει στις 8.30μμ. Το καθιερωμένο τελετουργικό έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει στις 8.08μμ με την είσοδο του τροπαίου στον αγωνιστικό χώρο. Θα ακολουθήσει η είσοδος των φιναλίστ, οι χαιρετισμοί με τους επισήμους και η σέντρα. Περίπου 9 με 10 λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα έχει προγραμματισθεί η βράβευση του MVP του τελικού. Θα ακολουθήσει – αν όλα εξελιχθούν ομαλά – η απονομή του τροπαίου στον Κυπελλούχο 2018.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου