11.5.18

Δωρεάν διακοπές σε αγρότες

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 

Οι ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού  της Αγροτικής Εστίας.
Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της «Διαύγειας» έχει αναρτηθεί από την Τετάρτη 9/5/2018 η  απόφαση του υπουργείου Εργασίας για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ  και  περιλαμβάνει προγράμματα κοινωνικού τουρισμού αλλά και επιδοτούμενων εκδρομών. Περιλαμβάνονται τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας για τη φετινή χρονιά, οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής.
Συνολικά, η εκτιμώμενη δαπάνη για τα προγράμματα αυτά θα ανέλθει στα 13 εκατ. ευρώ.
Τα προγράμματα περιλαμβάνουν κοινωνικό τουρισμό
** εξαήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις),
** ιαματικό τουρισμό μέχρι και έξι μέρες,
** παιδικές κατασκηνώσεις έως 16 μέρες,
** τετραήμερες εκδρομές,
** βιβλία και βοήθημα σε επιδοτούμενες μητέρες.
Ο κοινωνικός τουρισμός συνολικά θα έχει 60.000 δικαιούχους, το εκδρομικό πρόγραμμα 12.500 δικαιούχους, ενώ θα δοθούν 150.000 βιβλία, ενώ το χρηματικό βοήθημα θα χορηγηθεί σε 1.250 πολύτεκνες μητέρες. Στα προγράμματα συμμετοχής έχουν οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι του πρώην ΟΓΑ, καθώς και οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι του ΟΠΕΚΑ. Προϋπόθεση να έχουν καταβληθεί κανονικά οι εισφορές, όπου χρειάζεται.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση και οι τελικοί δικαιούχοι θα προκύψουν μετά από κλήρωση.
Για τα προγράμματα κοινωνικού – ιαματικού τουρισμού, εκδρομών, παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος και δωρεάν παροχής βιβλίων, οι κληρωθέντες δικαιούχοι, μπορούν να παραλαμβάνουν τα δελτία τους από τα ΚΕΠ ή τα βιβλία τους από τα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, από την έναρξη των προγραμμάτων και μέχρι την ημερομηνία που θα καθοριστεί με απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου