" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

11.5.18

Earth Time - Θα βουλιάξουν Μεσσήνη; Θεσσαλονίκη; Ν. Υόρκη; κ.α.

Η αύξηση της θερμοκρασίας  φέρνει αλλαγές σε παραθαλάσσιες περιοχές, τα επόμενα 100 χρόνια.

Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν πως επέρχεται «βιβλική» καταστροφή σε παράκτιες περιοχές που θα αλλάξουν όλη τη γη όπως την ξέρουμε και τη ζούμε.

Τι δείχνουν οι μελέτες: 

Βυθίζονται η δυτική Θεσσαλονίκη, η Μεσσήνη, η Λεωφόρος Ποσειδώνος στην Αττική, καθώς… και η μισή Ν. Υόρκη.
 
Μέσα σε μία 100ετία εκατοντάδες παράκτιες περιοχές της Ελλάδας, θα είναι …βυθός!
Από πού θα προέλθει αυτό; Τα επίπεδα της θάλασσας αυξάνονται με ρυθμό περίπου 3 χιλιοστόμετρων ετησίως . Τα κινούμενα μοντέλα της EarthTime ξεκινούν με την τρέχουσα μέση παγκόσμια θερμοκρασία περίπου 12,7 βαθμούς Κελσίου και δείχνουν τι θα συμβεί εάν η μέση θερμοκρασία αυξηθεί κατά 4 βαθμούς, φτάνοντας στους 16,7 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, η επίπτωση φαίνεται πολύ έντονη.
 Ολόκληρες περιοχές  θα σβήνουν από τον χάρτη! 
Ο Θερμαϊκός Κόλπος γίνεται τεράστιος και τα Γιαννιτσά της Πέλλας, αποκτούν… παραλία!!!
Άλλο παράδειγμα, μεγαλώνει και ο Μεσσηνιακός Κόλπος με τη θάλασσα να «καταπίνει» τη μισή Μεσσήνη!
Παγκοσμίως, τεράστιες περιοχές, όπως στη Σαγκάη, στην Ολλανδία, η μισή Φλόριντα στις ΗΠΑ και μεγάλο τμήμα της Νέας Υόρκης, θα βρεθούν κάτω από το νερό! Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά επιστημονικής πρόγνωσης!
Πάνω από 650 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, ζουν σε περιοχές που… βυθίζονται! Στον χάρτη όπως διαμορφώνεται, ανά περιοχή, μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση χάρη σε ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο που δείχνει τις επικείμενες μεταβολές παγκοσμίως βάσει της κλιματικής αλλαγής και της ανόδου της θερμοκρασίας!
Τι είναι το ο EarthTime
Πρόκειται για ένα νέο ηλεκτρονικό εργαλείο που συνδυάζει δορυφορικές φωτογραφίες της Γης με δεδομένα από πανεπιστημιακά ερευνητικά προγράμματα, κυβερνητικές υπηρεσίες και μη κυβερνητικούς οργανισμούς για να δημιουργήσουν κινούμενες εικόνες, που δείχνουν πως ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας, παράλληλα με την παγκόσμια θερμοκρασία, για να «καταπιεί» περιοχές χαμηλού υψομέτρου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο NBC News ο Michael Mann, διευθυντής του Κέντρου Επιστήμης του Earth System του Penn State, ειδικός στις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής, «συνολικά, 650 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε γη που θα βυθιστεί ή θα εκτεθεί σε χρόνιες πλημμύρες έως το 2100 με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά 6-8 πόδια».
Το Earth Time δημιουργήθηκε από επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στο Πίτσμπουργκ και χρησιμοποιείται εδώ και αρκετό καιρό από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αλλά μόλις τώρα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Τα επίπεδα της θάλασσας αυξάνονται επειδή τα τεράστια φύλλα πάγου που έχουν σχηματιστεί εδώ και καιρό πάνω από τις μάζες των εδαφών -ειδικά η Ανταρκτική και η Γροιλανδία- λιώνουν καθώς αυξάνονται οι παγκόσμιες θερμοκρασίες. Καθώς ο πάγος λιώνει, το νερό ρέει στους ωκεανούς του κόσμου.
Αλλά μπορεί ο καθένας να δει την περιοχή που θα τον ενδιαφέρει, μπαίνοντας στο Earth Time. Παγκοσμίως, το νέο διαδικτυακό εργαλείο προβάλλει τις επιπτώσεις σε πολλές περιοχές περιλαμβανομένης της Βομβάης και του Λονδίνου, αλλά οι κίνδυνοι είναι ακόμη μεγαλύτεροι για νησιά όπως η Ταϊτή, το Τουβαλού και το Κιριμπάτι. Στις ΗΠΑ, η πόλη της Νέας Υόρκης, το Τσάρλεστον και αρκετές πόλεις στη Φλόριντα είναι μεταξύ των περιοχών όπου οι επιπτώσεις των αυξανόμενων θαλασσών αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δραματικές.
Από τις 25 μεγαλύτερες αμερικανικές πόλεις που είναι πιο ευάλωτες στις παράκτιες πλημμύρες, οι 22 είναι στη Φλόριντα! 
Στη Νέα Υόρκη, υπάρχουν περισσότεροι κάτοικοι που ζουν σε μελλοντικό… βυθό, από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη πόλη των ΗΠΑ. Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα συμβάλει σε εντονότερους και συχνότερους τυφώνες, καθώς οι καταιγίδες θα ξεκινούν από ένα υψηλότερο επίπεδο.
 Στην Ευρώπη, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Κάτω Χωρών, όπου περισσότερο από το ένα τέταρτο βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, θέτοντας το σε υψηλό κίνδυνο για πλημμύρες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου