2.4.19

ΑΝΕΒΛΗΘΗ Η ΔΙΚΗ : «Προεκλογική ανάσα » το ωράριο των δικαστηρίων για τον Ηλία Κανάκη - Αύριο νέα δίκη με άλλο κατηγορητήριο

Για τις 20 Απριλίου  του 2020 ανεβλήθη λόγω παρελεύσεως ωραρίου, η προγραμματισμένη για σήμερα  εξ αναβολής δίκη  σε βάρος του Υποψηφίου δημάρχου Πύλου – Νέστορος  Ηλία Κανάκη  δίνοντας  του προεκλογική ανάσα από μία πιθανή καταδίκη του .

Ο κ. Κανάκης κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’εξακολούθηση και εξύβριση σε βάρος του δημάρχου κ. Καφαντάρη καθώς χαρακτηρίζει το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος κ. Καφαντάρη ως «επικίνδυνο και αδίστακτο για το δήμο και τους δημότες και ότι διαθέτει απίστευτο θράσος και δεν έχει το παραμικρό θάρρος να απολογηθεί» μέσα από κείμενά του σε εφημερίδες της Μεσσηνίας.

Επιπλέον, ο κ. Κανάκης χρησιμοποιεί εκφράσεις περί… «αθλιότητας του κ. Καφαντάρη για αναρτήσεις οφειλετών του δήμου στο Διαδίκτυο» ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές προς το πρόσωπο του κ. Καφαντάρη λέγοντας ότι: «κρύβεται από το δημοτικό συμβούλιο και δεν έχει την παλικαριά ούτε να αναλάβει τις ευθύνες του».

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του κου Δημ.Καφαντάρη  Χρ.Παναγιωτόπουλος  ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος επιθυμούσε διακαώς την διεξαγωγή της σημερινής δίκης προκειμένου να αποκαταστήσει το δικαστήριο την τιμή και υπόληψη του πελάτη του που πλήγηκε βάναυσα από τους χαρακτηρισμούς του πολιτικού του αντιπάλου  κου Κανάκη 

Στο μεταξύ εκδικάζεται αύριο  3 Απριλίου 2019 ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας  μήνυση του Δήμου Πύλου Νέστορος και του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη κατά του επικεφαλή της ελάσσονος μειοψηφίας και υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Πύλου-Νέστορος Ηλία Κανάκη.

Κατά του τελευταίου ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας έχει απαγγείλει κατηγορίες για  συνολικά 4 ποινικά αδικήματα και συγκεκριμένα για: 

1) Ψευδή καταμήνυση 
2) Συκοφαντική δυσφήμηση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση   
3) Ψευδορκία μάρτυρα και 
4)Υπεξαγωγή εγγράφων. 

Η υπόθεση αφορά παραγγελία βιβλίων από τον Δήμο Πύλου- Νέστορος για τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου, για την οποία ο Ηλίας Κανάκης είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προς τις Εισαγγελικές Αρχές και είχε προβεί σε σειρά σχετικών δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Η εν λόγω μηνυτήρια αναφορά κρίθηκε όμως από τον Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας ως ουσία αβάσιμη και τέθηκε στο Αρχείο, κατά δε του μηνυτή Ηλία Κανάκη απαγγέλθηκε κατηγορία για ψευδορκία μάρτυρα, διότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατέθεσε εν γνώση του ψέματα στη ανωτέρω μηνυτήρια αναφορά του.
Αντίθετα, η μήνυση την οποία κατέθεσε ο Δήμος Πύλου- Νέστορος και ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης κατά του Ηλία Κανάκη κρίθηκε βάσιμη και εισάγεται στο ακροατήριο για να εκδικαστεί κατά την παραπάνω ημερομηνία.
Στην εν λόγω υπόθεση αναμένεται μάλιστα να παραστούν ως πολιτικοί ενάγοντες τόσο ο Δήμος Πύλου- Νέστορος όσο και ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης προσωπικά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου