16.5.19

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - Εορταστικό τριήμερο για τα 10 χρόνια λειτουργίας της σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής

Η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας από την Πέμπτη 16 έως και το Σάββατο 18 Μαΐου, διοργανώνει τριήμερο εορταστικών - επετειακών εκδηλώσεων, αφιερωμένο στην Ελληνική Μουσική μας Παράδοση στα πλαίσια του εορτασμού της δεκάχρονης λειτουργίας της Σχολής από την επίσημη ίδρυσή της (2008/9 - 2018/19.
Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων του τριημέρου:
Έκθεση Τέχνης και Επιστήμης στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 16 και 17 Μαΐου τις ώρες 5:00μ.μ - 9:00 μ.μ και 10 π.μ- 2:00 μ.μ
Η έκθεση είναι μια επισκόπηση της Τέχνης της Ελληνικής μουσικής μέσα από το έργο Ρωμιών μουσικών και των μεγαλύτερων συνθετών όλων των εποχών καθώς και μέσα από την παρουσίαση γνωστών και αγνώστων ελληνικών μουσικών οργάνων που αποτελούν στοιχεία του ελληνικού πνεύματος.

Ημερίδες
17 Μαΐου 5:00 - 7:30 μ.μ στην Πινακοθήκη του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας με θέμα: "Οι σπουδές της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής" με εισηγήσεις των Διευθυντών των Σχολών των Μητροπόλεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ένα πλαίσιο τόσο παρουσίασης του έργου των Σχολών, όσο και συζήτησης και αναφοράς των προοπτικών εξέλιξης.

18 Μαΐου 5:00-7:30 μ.μ στο Κτήριο της Σχολής (2ος όροφος - έναντι Ι. Ναού Υπαπαντής) με θέμα: "Οι ψάλτες και η Ψαλτική Τέχνη στο Βυζάντιο" (Μέσα από την περίπτωση του υμνογραφήματος του Ακαθίστου Ύμνου)

Συναυλίες
16 Μαΐου 8:30 μ.μ στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας  Συναυλία κλασικής Ρωμαίικης μουσικής- Συνθέτες της Πόλης από το Σύνολο "Χορίαμβος" της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.
17 Μαΐου  7:30μ.μ  στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας Συναυλία Δημοτικής Μουσικής με τις Χορωδίες του Μουσικού Ομίλου "Ορφεύς", του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και το Σύνολο Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής"Χορίαμβος".
18 Μαΐου 8:00 μ.μ στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας Συναυλία παλαιοβυζαντινής μουσικής από τα ψαλτικά σύνολα "Ρωμαίικο" και "Χόρευμα," 
με τίτλο "Άγγελος Πρωτοστάτης" ήχος πλ. δ' . Ήχοι του Τότε και του Σήμερα.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του εορταστικού τριημέρου είναι ελεύθερη για όλους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου