17.5.19

Κάθε μέρα και ένα επίδομα - Μπαράζ παροχών μέχρι τις εκλογές

Βροχή τροπολογιών στο παραπέντε των εκλογών φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, με στόχο να αποκαταστήσει αδικίες, όπως λέει, που τις περισσότερες φορές η ίδια, όμως, δημιούργησε.

Στην κυβέρνηση, θέλοντας να μην αφήσουν κανέναν απογοητευμένο, έστησαν έναν μαραθώνιο τροπολογιών, έτσι ώστε να αποκλείσουν και την παραμικρή χαραμάδα εκλογικών απωλειών ενόψει των εκλογών. Προσπάθεια, δηλαδή, να μην φύγει κανείς ψηφοφόρος από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ.
Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ καταγγέλλουν το μπαράζ τροπολογιών ενώ το νέο σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά των συντάξεων, που μέχρι το 2014  είχαν κοπεί 11 φορές, χωρίς να αναφέρει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης από το 2015 μέχρι σήμερα, που κόπηκαν άλλες τόσες φορές, δημιουργεί αντιδράσεις.
Η κυβέρνηση χωρίς αμφιβολία τα δίνει όλα και από Δευτέρα 20 Μαϊου θα ανοίξει το «κουμπαρά» της και θα αρχίσει να πληρώνει τους δικαιούχους.  Μια εβδομάδα στην ουσία πριν ανοίξουν οι κάλπες η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε μέρα και από ένα επίδομα στους δικαιούχους πιστεύοντας έτσι, πως με αυτόν τον τρόπο θα μειώσει τις κυβερνητικές εκλογικές απώλειες.
Πότε πληρώνει ποιους
Από Δευτέρα, λοιπόν, η κυβέρνηση θα αρχίσει να πληρώνει τις συντάξεις ύψους 800 εκ. ευρώ.  Την ίδια ημέρα μειώνεται ο  ΦΠΑ σε προϊόντα εστίασης με το αλαλούμ φυσικά σε ορισμένα από αυτά, την ενέργεια και τα τρόφιμα. Το δελτίο παροχών συνεχίζεται την Πέμπτη με την καταβολή του επιδόματος ενοικίου και παραμονή των εκλογών την Παρασκευή 24 Μαϊου θα καταβληθούν προνοιακά επιδόματα παιδιών και αναπηρικά.  Η τακτική των τροπολογιών θα συνεχιστεί έστω και αν οι δανειστές έχουν αρχίσει να ρωτούν πιο πιεστικά για το τι γίνεται στην Ελλάδα με τις παροχές. Στο Eurogroup έγινε συζήτηση σε χαλαρούς  τόνους στέλνοντας το μήνυμα ότι «η Ελλάδα  θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».
Ο γραμματέας της Κ.Ο της ΔΗΣΥ Βασίλης Κεγκέρογλου κατήγγειλε, μάλιστα, μια από τις πολλές τροπολογίες που εξυπηρετεί όπως είπε συγκεκριμένα συμφέροντα καταρρίπτοντας όπως είπε τα περί δήθεν ηθικού πλεονάσματος. Η τροπολογία αφορά τη διαγραφή οφειλών σε τέλη διερχόμενων πλοίων που μεταφέρουν πόσιμο νερό σε νησιά που αντιμετωπίζουν  προβλήματα ύδρευσης.  Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρει με δήλωσή του: «Είναι φως φανάρι ότι είναι αποτέλεσμα συνεννόησης με οικονομικά συμφέροντα. Λέει πως, αφού γίνει ένας δημόσιος διαγωνισμός κι αφού προκριθούν κάποιοι για μία σύμβαση στο Δημόσιο, αλλάζουμε τους όρους. Έχει πρόβλημα και αντίληψης και νομοθεσίας. Αν είναι δίκαιο, μπορεί να γραφτεί ότι όλα αυτά θα ισχύσουν για τους διαγωνισμούς που θα γίνουν από εδώ και πέρα και όχι για τους προηγούμενους».
Βρέχει τροπολογίες στη βουλή
Οι συγκεκριμένες τροπολογίες που καταθέτει η κυβέρνηση αφορούν:
Του υπουργείου Υγείας για αποσπάσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.
Τροπολογία για τον επαναπροσδιορισμό του ύψους της μείωσης κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, για ακίνητη περιουσία φυσικών προσώπων άνω των 60.000 ευρώ.
Δεύτερη τροπολογία του υπουργείου Υγείας με την η οποία  προβλέπεται η  αμοιβή κατά την ιατρική εξειδίκευση του συνόλου των γιατρών.
Τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας για τη βελτίωση των ρυθμίσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού.
Τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την παροχή επιδόματος ύψους 120 ευρώ στους υπαλλήλους φρούρησης και εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης.
Τροπολογία του υπουργείου Υγείας με την οποία ορίζεται ότι μπορούν να ανανεώνονται οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι λοιπού επικουρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και ρυθμίζονται θέματα μισθοδοσίας αυτών.
Τροπολογία για την κύρωση της από 26/4/2019 τροποποίησης της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξαδρος Σ. Ωνάσης» και του  Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.
Τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος με μέτρα επιτάχυνσης έκδοσης οικοδομικών αδειών ανακατασκευής στις πυρόπληκτες περιοχές σε Αττική και Πελοπόννησο, με διαγραφή προστίμων.
Τροπολογία του υπουργείου Ναυτιλίας με ρυθμίσεις για τουριστικά πλοία, ενώ συστήνεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.
Επίσης τροπολογία κατέθεσαν  οι υπουργοί Οικονομικών, Παιδείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την οποία ορίζεται ενιαία ελεγκτική αποζημίωση για τα Σώματα και Υπηρεσίες Επιθεώρησης Ελέγχου που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο Επιθεώρησης και Ελέγχου (ΣΟΕΕ) διευρύνοντας έτσι τους δικαιούχους ελεγκτικής αποζημίωση ύψους 50 ευρώ ανά ημέρα ελέγχου και μέχρι του ποσού των 300 ευρώ μηνιαίως. Με την ίδια τροπολογία επιτρέπεται η καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού και στους βοηθούς, επιμελητές και επιστημονικούς συνεργάτες των πανεπιστημίων και για όσο χρόνο αυτοί ήταν εν ενεργεία κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2015 έως και 31/12/2016.
Το προεκλογικό μπαράζ παροχών, τροπολογιών και αποζημιώσεων στο άψε-σβήσε, περιλαμβάνει και εγκαίνια όπως αυτά που έγιναν στην Θεσσαλονίκη με τα βαγόνια του Μετρό στη πόλη αλλά και τον Θύμιο Λυμπερόπουλο που ξαφνικά έγινε ΣΥΡΙΖΑ επειδή λύθηκαν τα θέματα του κλάδου των ταξιτζήδων όπως είπε, για να του κάνει χιούμορ ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης καλώντας τον τα ταξί να γίνουν εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας ωστόσο οι επαγγελματίες λέγοντας ότι δεν κομματικοποιούνται.



cnn

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου