18.5.19

The Guardian - Μία παραλία της Μεσσηνίας στις καλύτερες της Ευρώπης !

 ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΒΟΙΔΟΚΟΙΛΙΑ !

Πέντε ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις καλύτερες 40 της Ευρώπης ανέδειξαν οι δημοσιογράφοι της Βρετανικής εφημερίδας The Guardian.
Από πέντε παραλίες ανάμεσα στις 40 καλύτερες της Γηραιάς Ηπείρου έχουν σύμφωνα με την ψηφοφορία και οι Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Κροατία και Τουρκία, ενώ τέσσερις έχει η Ισπανία.

Όσον αφορά τις ελληνικές παραλίες, αυτές είναι:

1. Βοϊδοκοιλιά Μεσσηνία
«Συνήθως μία παραλία τόσο καλή καταστρέφεται από την ανάπτυξη. Ευτυχώς, η λιμνοθάλασσα αυτή, είναι τμήμα μίας προστατευόμενης περιοχής και η Βοϊδοκοιλιά μοιάζει πολύ να είναι η ίδια που ήταν, όταν αναφέρθηκε στην Οδύσσεια του Ομήρου. Είναι πραγματικά ένα από αυτά «τα τέλεια ημισέλινα της λευκής άμμου». Στα ελληνικά το όνομα της σημαίνει κοιλιά της αγελάδας. Εκτός από το υπέροχο κολύμπι στο υδάτινο καταφύγιο, υπάρχει μία σπηλιά, τα ερείπια ενός κάστρου πάνω από την παραλία και πολυάριθμα πουλιά στη λίμνη, ανάμεσα τους φλαμίνγκο», αναφέρει η Guadrian η οποία προτρέπει τους ταξιδιώτες να μείνουν στο Πετροχώρι.

2. Καλαδί Κύθηρα
«Τα Κύθηρα φαίνεται να έχουν αποφύγει την υπερανάπτυξη άλλων ελληνικών νησιών, εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι λίγο περίπλοκο να φθάσεις εκεί (εσωτερική πτήση ή ταξίδι με πλοίο). Ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν, ότι το Καλάμι είναι η καλύτερη παραλία του νησιού, αλλά το Καλαδί είναι το ίδιο ωραίο και δεν έχει την κατάβαση ενός γκρεμού 30 μέτρων, αν και υπάρχουν πολλά σκαλοπάτια. Η ανταμοιβή για τον επισκέπτη είναι τρεις τέλειοι όρμοι με βότσαλα, χωρίς πλήθος κόσμου, ακόμη και τον Αύγουστο και ανέγγιχτη από ταβέρνες και καντίνες», εξηγούν οι δημοσιογράφοι της Guardian προτείνοντας την περιοχή του Αβλέμονα ως την καλύτερη για διαμονή κοντά στην παραλία.

3. Παλαιοχώρι Μήλος
«Οι θεαματικοί λόφοι που σχηματίζουν το σκηνικό σε αυτή την παραλία, ποικίλουν σε απόχρωση από λευκό έως κίτρινο και ένα φλογερό κόκκινο και παράλληλα προσφέρουν καταφύγιο από τους ανέμους, οι οποίοι μπορεί να χαλάσουν πολλές παραλίες σε αυτή την περιοχή. Υπάρχουν αρκετά μπαρ και ταβέρνες με ξαπλώστρες προς ενοικίαση, αλλά και μία παραλία αρκετά μεγάλη, που τραβάει την προσοχή. Και σαν να μην ήταν αρκετό αυτό το σκηνικό, οι θερμές πηγές κάτω από τη θάλασσα παρέχουν ένα δωρεάν θερμαινόμενο σπα» αναφέρει η Guardian.

4. Super Paradise Μύκονος
«Οι άνθρωποι πάνε στις ελληνικές παραλίες για διάφορους λόγους και ένας απ’ αυτόυς είναι, για να κάνουν πάρτι. Ορισμένα μέρη στη Μύκονο είναι αφιερωμένα στον ηδονισμό και είναι πραγματικά ζοφερά, αλλά όχι η παραλία Super Paradise στην νότια ακτή. Η χρυσή άμμος, το καθαρό νερό και η ασταμάτητη μουσική και ο χορός, την κάνουν το καλύτερο μέρος του νησιού. Τα διάσημα κλαμπ του, που φιλοξενούν ολονύχτια πάρτι, προσελκύουν τους οπαδούς των πάρτι από ολόκληρο τον κόσμο» αναφέρει η Guardian, η οποία επισημαίνει, ότι το κόστος διαμονής στην Μύκονο είναι υπερβολικά υψηλό και συστήνει ως λύση το κάμπινγκ σε οργανωμένους χώρους.

5. Μπάλος Κρήτη
«Η Κρήτη έχει πολλές παραλίες παγκόσμιας κλάσης και κάποιες έχουν αρχίσει να υπερφορτώνονται με κόσμο (υπάρχουν φήμες ότι το διάσημο Ελαφονήσι μπορεί να αρχίσει να περιορίζει τους αριθμούς των επισκεπτών). Η άσπρη άμμος και τα γαλάζια νερά της παραλίας του Μπάλου, στην άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας στα βορειοδυτικά του νησιού, έχει κόσμο στη μέση της ημέρας, όταν φτάνουν εκεί τα πλοιάρια. Το μυστικό είναι να πάει κάποιος νωρίς και να μείνει μέχρι αργά. Αυτό ωστόσο είναι εύκολο να το λέει κανείς, παρά να το κάνει, καθώς για να φτάσεις εκεί απαιτείται οδήγηση 12 χλμ. σε χωματόδρομο και 1 χλμ. πεζοπορίας, αλλά η ανταμοβή σου είναι μεγαλύτερη από την προσπάθεια σου» αναφέρει η Guardian.

news.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου