18.5.19

Μεσσηνία: Οι απατεώνες την πάτησαν στα διόδια

Τους υπαλλήλους του Κτηματολογίου υποδύθηκαν μια γυναίκα και ένας άνδρας σε μια 75χρονη ηλικιωμένη, η οποία την περασμένη Τετάρτη έπεσε θύμα απάτης στην Αιθαία του Δήμου Καλαμάτας και τους έδωσε 450 ευρώ.
Η 31χρονη Ρουμάνα η οποία μένει στο Ιλιον και ο 39χρονος Ρομά ο οποίος μένει στο Μενίδι προσπάθησαν την επομένη να εξαπατήσουν άλλη μία ηλικιωμένη στην Καλαμάτα και την Πέμπτη μία ακόμα στην Τρίπολη, προσποιούμενοι τους εφοριακούς, αλλά συνελήφθησαν στα διόδια της Νεστάνης κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, η ηλικιωμένη στην Αιθαία το απόγευμα της Τετάρτης περπατούσε στο δρόμο επιστρέφοντας στο σπίτι της. Εκεί που βάδιζε, την πλησίασε ένα αυτοκίνητο με μια γυναίκα και έναν άντρα μέσα.
Σταμάτησε, και οι επιβάτες συστήθηκαν στην ηλικιωμένη ως υπάλληλοι του Κτηματολογίου. Έτσι κατάφεραν να την πείσουν πως αν τους δώσει τα χρήματα θα αποπληρωθεί μια εκκρεμότητα με το κτηματολόγιο. Αφού πήγαν μαζί της στο σπίτι και πήραν τα 450 ευρώ, της έκλεψαν επίσης το κινητό τηλέφωνο και έφυγαν.
Οι ίδιοι, την επομένη το πρωί στην πλατεία Φραγκόλιμνας στην Καλαμάτα πλησίασαν μια ηλικιωμένη στην ίδια ηλικία και της συστήθηκαν ως εφοριακοί. Ετσι κατάφεραν να την πείσουν πως αν τους δώσει χρήματα ο γιος της θα έχει επιστροφή φόρου και κατέληξαν με το αυτοκίνητό τους μαζί στο σπίτι της. Ομως χωρίς να το περιμένουν εμφανίστηκε στο σπίτι ένας συγγενής της ηλικιωμένης και αυτοί έφυγαν.
Την Πέμπτη το πρωί στο δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, οι δύο απατεώνες έκαναν μια στάση στην Τρίπολη και ξεγέλασαν μια ηλικιωμένη που βρήκαν μόνη της στο δρόμο. Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, παρέστησαν τους εφοριακούς και προθυμοποιήθηκαν να την πάνε στην τράπεζα για να τους δώσει 3.000 ευρώ ώστε να τακτοποιηθεί η επιστροφή φόρου του γιου της
Πριν όμως κάνει την ανάληψη, η ηλικιωμένη πήρε το γιο της στο τηλέφωνο κι έτσι κατάλαβε ότι την κορόιδευαν. Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, χωρίς να χάσουν χρόνο οι δύο απατεώνες εξαφανίστηκαν.
Ομως, έχοντας την περιγραφή τους και το αυτοκίνητο, το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης τους συνέλαβε στα διόδια της Νεστάνης. Μαζί τους είχαν και τα 450 ευρώ, τα οποία επιστράφηκαν στην ηλικιωμένη που κατάφεραν και ξεγέλασαν στην Αιθαία. Οι απατεώνες αναγνωρίστηκαν κι από τις τρεις γυναίκες και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Τρίπολης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου