18.5.19

Έντονα φαινόμενα αισχροκέρδειας σε ξενοδοχεία και σπίτια στη Μαδρίτη εν όψει του τελικού του Champions League

Επιθυμείτε να ταξιδέψετε στη Μαδρίτη για το Σαββατοκύριακο του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν έχει κλείσει δωμάτιο πολύ πολύ πιο πριν;
Μην το επιχειρήσετε!
Οι τιμές έχουν ξεφύγει εντελώς από τη λογική. Τόσο πολύ που αναγκάζουν τα ισπανικά ΜΜΕ να δημοσιεύουν σειρά από ρεπορτάζ τα οποία δίνουν πολλές λεπτομέρειες για τα ποσά που ζητούν όχι μόνο τα ξενοδοχείο και τα επαγγελματικά τουριστικά καταλύματα αλλά και οι ιδιώτες μέσω φυσικά της πλατφόρμας του Airbnb.
Ιδιοκτήτης διαμερίσματος που βρίσκεται πολύ κοντά στο στάδιο "Metropolitano" στο οποίο θα διεξαχθεί ο αγώνας της Λίβερπουλ με την Τότεναμ την 1η Ιουνίου για το "Ιερό Δισκοπότηρο" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έφτασε να ζητά... 12000 ευρώ για να νοικιάσει το σπίτι του!
Οι εφημερίδες αλλά κυρίως το διαδίκτυο έχουν γεμίσει με αγγελίες Μαδριλένων που παραχωρούν ακόμα και... σοφίτες σε ενδιαφερόμενους που όπως καταλαβαίνετε είναι πάρα πολλοί. Ακόμα όμως και οι σοφίτες είναι κάτι παραπάνω από ακριβές. Μία τέτοια σε περιοχή κοντά στο γήπεδο νοικιάζεται για 1450 ευρώ. Και με 30% προκαταβολή!
Από την πλευρά τους τα ξενοδοχεία ακολουθούν αυτό το τρελό "ράλι" των τιμών ανεβάζοντας τις χρεώσεις ακόμα και 2000% σε σχέση με το κανονικό. Τα πράγματα έχουν εκτραχυνθεί τόσο που ένα μικρό hostel στη Μαδρίτη που παραδοσιακά χρεώνει 15 ευρώ τη βραδιά, ανέβασε την τιμή για εκείνο το Σαββατοκύριακο στα 100 ευρώ! Και όμως, τα πιο πολλά δωμάτια είναι ήδη κλεισμένα. Και όχι μόνο από Αγγλους...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου