25.8.19

ΦΩΤΟ:ΠΥΛΟΣ - Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παν.Καρβέλας

Στον κα­τά­με­στο α­πό κό­σμο, αύ­λει­ο χώ­ρο της οικίας του Κωστή Τσικλητήρα, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε η τε­λε­τή ορ­κω­μο­σί­ας στην ο­ποί­α χο­ρο­στά­τη­σε ο Μη­τρο­πο­λί­της Μεσ­ση­νί­ας Χρυ­σό­στο­μος.
Α­κο­λού­θη­σε η ορ­κω­μο­σί­α στο ευαγγέλιο του νέου Δη­μάρ­χου Πύλου - Νέστορος Παν.Καρβέλα ενώ οι επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης Η.Κανάκης και Σ.Αποστολοπούλου έδωσαν Πολιτικό όρκο


Έ­πει­τα, ορ­κί­στη­καν οι Δη­μο­τι­κοί Σύμ­βου­λοι οι Πρό­ε­δροι, τα μέ­λη και οι Εκ­πρό­σω­ποι των Το­πι­κών Κοι­νο­τή­των.

Χαι­ρε­τι­σμούς α­πηύ­θυ­ναν ο Μη­τρο­πο­λί­της Μεσ­ση­νί­ας Χρυ­σό­στο­μος, οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Γιάννης Λαμπρόπουλος ο νέος Περιφερειάρχης
Πελοποννήσου Παν.Νίκας η απερχόμενη θεματική Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Μεσ­ση­νί­ας, Αντωνία Μπούζα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θ.Βασιλόπουλος ,ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ.Αθανασόπουλο ενώ σύντομη ομιλία έκανε ο απερχόμενος δήμαρχος  Δη­μή­τρης Κα­φαν­τά­ρης ο οποίος  αναφέρθηκε κυρίως στα χρόνια της δημαρχίας του και στο έργο που αφήνει σαν παρακαταθήκη αλλά και σαν μέτρο σύγκρισης για την νέα δημοτική αρχή


Στο λόγο του ο νέος Δήμαρχος Π. Καρβέλας ανέφερε ότι ο Δήμος έχει ανάγκη από ένα νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης, το οποίο θα πρέπει να λειτουργεί με αξιοκρατία, διαφάνεια, λογοδοσία και αποτελεσματικότητα απέναντι στο δημότη. «Σήμερα εγκαινιάζουμε μία μεγάλη προσπάθεια που αγγίζει τις ζωές όλων μας», τόνισε χαρακτηριστικά. Συνάμα υποστήριξε ότι θα εργαστεί για ένα δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, που προτεραιότητά του θα είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών και η αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους. Ταυτόχρονα κάλεσε όλες τις υγιής δυνάμεις του τόπου σε συνεργασία, προκειμένου να βγει ο τόπος από τα αδιέξοδα που τον ταλανίζουν. Τέλος, φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας και όλους τους παρισταμένους για την τιμητική τους παρουσία.
Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης , η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι νέοι Δήμαρχοι Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος και Μεσσήνης Γεώργιος Αθανασόπουλος, ο απερχόμενος Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ηλίας Κανάκης, Δημήτριος Βρεττάκος και Σοφία Αποστολοπούλου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλής Ξηρογιάννης, ο πρόεδρος του Επιμελετηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η τε­λε­τή έ­λα­βε τέ­λος μέ­σα σε έ­να κλί­μα συγ­κί­νη­σης, ό­ταν οι νε­ο­ε­κλε­γέν­τες Δη­μο­τι­κοί και Το­πι­κοί Σύμ­βου­λοι υ­πέ­γρα­ψαν το σχε­τι­κό πρα­κτι­κό της ορ­κω­μο­σί­ας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου