14.10.19

Η φωτογραφία που ξεσήκωσε σχόλια και κριτικές

Αυτή είναι η φωτογραφία που προκάλεσε σάλο σε όλο τον κόσμο και συζητήσεις για τις ιδιωτικές στιγμές του καθενός. Είτε στην Ταιβάν είτε οπουδήποτε.
Την ησυχία της στιγμής θέλησε να εκμεταλλευτεί ένα ζευγάρι σε μία ορεινή περιοχή της Ταιβάν. Γδύθηκε και ερωτοτροπούσε όταν έκανε την εμφάνισή του το αυτοκίνητο της google, με τα μηχανήματα που ανανεώνουν τους χάρτες. Εκεί ανακαλύφθηκε ( ή αποκαλύφθηκε) το ζευγάρι που έκανε ότι έκανε πίσω από ένα αυτοκίνητο .  
Το περιστατικό πήρε διαστάσεις και έχει προβληθεί από χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου. Ένας χρήστης των χαρτών, το … μοίρασε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Ταυτόχρονα άρχισε και μία συζήτηση για τις ιδιωτικές  στιγμές του καθενός μας, αν η Αμερικάνικη εταιρεία έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τέτοια στοιχεία κλπ. Η Google υποσχέθηκε να σφίξει τους αλγορίθμους να λογοκρίνουν το γυμνό μετά.
Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ «Αποκλεισμένοι από την πεπατημένη διαδρομή στην καρδιά μιας οροσειράς της Ταϊβάν, αυτό το ζευγάρι σκέφτηκε ότι η γυμνή τους αγκαλιά θα παραμείνει για πάντα το μυστικό τους. Ωστόσο, μια εικόνα της στιγμής τους έχει προβληθεί από χιλιάδες άτομα μετά από μια φωτογραφική μηχανή Google Street View που τους φωτογράφισε στην αγάπη τους πράξη.
Παρά την καταστολή της φωτογραφίας από το γυμνό, ο ιστότοπος δεν κατόρθωσε να απολέσει αυτή την ιδιωτική στιγμή γυμνού άνδρα και γυναίκας στην Shantian Road. Η εικόνα θα ήταν πιθανό να παραμείνει σε ανυπαρξία αν δεν ήταν χρήσιμη σε χρήστη χαρτών, που είδε το ζευγάρι πριν βρεθεί στην αγκαλιά των κοινωνικών δικτύων. Έγραψε αυτός ο ανώνυμος:
«Κοίταξα στο Google για να δούμε αν θα βρω κάποια ζώα και απροσδόκητα ήρθε σε αυτό το υπέροχο θέαμα!» . Το tweet του έχει μοιραστεί ευρέως και έχουν δει μέχρι τώρα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους δήλωσαν με χαρά ότι επρόκειτο να ψάξουν αμέσως για την περιοχή.
Αν κοιτούσατε κατευθείαν στο δρόμο, στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας, δεν θα διακρίνατε τίποτα. Μόνο αν περιστρέφετε τη φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιώντας την τεχνολογία 360 μοιρών του χάρτες, θα σκοντάψετε τους γυμνούς εραστές που πιέζονται πρόσωπο προς το πρόσωπο. Αυτό υποστηρίζουν στελέχη της εταιρείας.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό. Ο τεχνολογικός γίγαντας δεσμεύθηκε να σβήσει πέρυσι γυμνό, μετά από διαμαρτυρία μιας γυναίκας από την Ταϊβάν που έβγαλε το στήθος της. Τότε ο  απομακρυσμένος δρόμος στη χώρα έδειξε ότι ο γυμνιστής τράβηξε προς την κορυφή την κοπέλα και αποκάλυψε τις θηλές της. Σε απάντηση, η Google δήλωσε ότι θα είναι πιο αυστηροί οι αλγόριθμοί της που λογοκρίνουν ή pixelate σεξουαλικές και γραφικές εικόνες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου