" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

21.1.20

ΔΕΟΣ !!! Εντυπωσιακές εικόνες από τις αμμοθύελλες που σαρώνουν την Αυστραλία

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιουργούν δέος

 Οι εικόνες είναι ενδεικτικές...

Μετά τις φονικές πυρκαγιές, σειρά στα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Αυστραλία περιλαμβάνονται αμμοθύελλες, σφοδρές χαλαζοπτώσεις και έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να προκληθούν νέες καταστροφές στη χώρα.
Οι ριπές του ανέμου έφτασαν μέχρι και τα 107 χιλιόμετρα ανά ώρα σε κάποιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Γραφείο Μετεωρολογίας, με το φαινόμενο της αμμοθύελλας να προκαλεί δέος.
Στη Μελβούρνη σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (19/01) έντονη χαλαζόπτωση, ενώ σε άλλες περιοχές της ίδιας πολιτείας μαίνονται σφοδρές βροχοπτώσεις.
Στην Καμπέρα σημειώθηκαν έντονες χαλαζοπτώσεις, με πολλά δέντρα να ξεριζώνονται, ενώ οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ζήτησαν από τους πολίτες να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους σε ασφαλές σημείο και να μην τα παρκάρουν κάτω από δέντρα ή ηλεκτροφόρα καλώδια.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας κάλεσε επίσης τους κατοίκους της Νέας Νότιας Ουαλίας να προετοιμαστούν για την άφιξη καταιγίδας.
Στη Βικτώρια, όπου εξακολουθούν να μαίνονται πυρκαγιές, οι βροχοπτώσεις της νύχτας έγιναν δεκτές με ανακούφιση, όμως οι Αρχές προειδοποίησαν για τους κινδύνους που ενδέχεται να τις συνοδεύουν, κυρίως κατολισθήσεις.
Παράλληλα, ένα τεράστιο σύννεφο κόκκινης σκόνης κάλυψε αρκετές πόλεις της Νέας Νότιας Ουαλίας. Κάτοικοι έχουν καταγράψει εντυπωσιακές εικόνες ενός τοίχους σκόνης το οποίο προχωρούσε απειλητικά. Κάποιοι περιέγραψαν πως στη μέση της ημέρας τα πάντα σκοτείνιασαν.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει καεί μια περιοχή με μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό της Πορτογαλίας, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι και έχουν καταστραφεί περισσότερα από 2.000 σπίτια.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν σκοτωθεί, ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι παρά την αλλαγή... ύφους των καιρικών φαινομένων, κάποιες πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου