25.2.20

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Εγκαίνια της Περιοδικής Έκθεσης «Πυξίδες, Σκεύη Πολύτιμων»

29 Φεβρουαρίου – 31 Αυγούστου 2020

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18.30 θα εγκαινιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας  η περιοδική έκθεση:
«Πυξίδες, Σκεύη Πολύτιμων».

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν σε δημιουργικό διάλογο οι πυξίδες, χαρακτηριστικοί τύποι αγγείων της αρχαιότητας, προερχόμενες από διάφορες θέσεις της Μεσσηνίας που χρησιμοποιούνταν για την φύλαξη κοσμημάτων ή άλλων πολύτιμων αντικειμένων αλλά και για την αποθήκευση καλλυντικών καλλωπιστικών σκευασμάτων με τις σύγχρονες δημιουργίες των καλλιτεχνών Ηλία Χριστόπουλου και Μάνου Καλαμένιου που εμπνέονται από αυτές και δημιουργούν τις σύγχρονες εκδοχές τους.
Την έκθεση θα προλογίσει η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Δρ. Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά. Μετά την τελετή των εγκαινίων θα ακολουθήσει ξενάγηση και δεξίωση.  Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Γενική επιμέλεια της έκθεσης: Δρ. Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά.
Μουσειολογικό Σκεπτικό/Κείμενα: Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά, Μαρία Τσουλάκου, Κατερίνα Τζαμουράνη, Αρχαιολόγοι ΕΦΑΜΕΣ. Μεταφράσεις: Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου, Αρχαιολόγος ΕΦΑΜΕΣ.
Τεχνική επιμέλεια/Υποστήριξη παρουσίασης: Δήμητρα Πίκουλα, Πολιτικός Μηχανικός, Προϊσταμένη Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών ΕΦΑΜΕΣ. Θάνος Κατάκος, Συντηρητής, Προϊστάμενος Τμήματος Συντήρησης ΕΦΑΜΕΣ, Ηλίας Χριστόπουλος, κεραμίστας. Γιάννης Οικονομόπουλος, εργατοτεχνίτης ΕΦΑΜΕΣ.
Φωτισμοί: Γιώργος Παπανικολάου, ηλεκτρολόγος ΕΦΑΜΕΣ.
Συντήρηση αρχαιολογικού υλικού: Ευγενία Σπάλα, συντηρήτρια ΕΦΑΜΕΣ.
Γραφιστική επιμέλεια/παραγωγή βίντεο: Αναστάσιος Παπαδόγκωνας, γραφίστας ΕΦΑΜΕΣ.
Μουσική βίντεο: Στάθης Γυφτάκης, Διευθυντής Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Σχέδια: Ουρανία Ανδριανοπούλου, Σχεδιάστρια ΕΦΑΜΕΣ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου