30.4.20

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Φοβούνται οι ξενοδόχοι

Δραματική έκκληση στην Κυβέρνηση απευθύνει η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας ώστε να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες στήριξης του κλάδου, καθώς, όπως τονίζει στην ανοιχτή του επιστολή ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Καραλής, η «ζημιά είναι δεδομένη και μη αναστρέψιμη».
Ο ίδιος λαμβάνοντας και τα μηνύματα από τους ξενοδόχους, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ Καλαμάτας σημειώνει πως οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, δεν ικανοποίησαν τους ξενοδόχους, «δεν φώτισαν το διαφαινόμενο αδιέξοδο», καθώς ο κλάδος κινείται σε αχαρτογράφητα νερά, χωρίς ακόμα καμία συγκεκριμένη προϋπόθεση και με πολλά ερωτηματικά για το πώς, πότε και με ποιες προδιαγραφές, με ποιούς τουρίστες από ποιές χώρες, θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία.
Χαρακτηρίζει τα μέτρα στήριξης που μέχρι σήμερα εξαγγέλθηκαν «χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο» και διαβλέπει «νέο υφεσιακό κύκλο» πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που μόλις βγήκε η χώρα μας.
Επιστολή μα παρόμοιο περιεχόμενο, απέστειλε σε υπουργό και υφυπουργό Τουρισμού η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ζητώντας να μεταφέρει στους διεθνείς tour operators, την απόφαση της ΠΟΞ, ότι τα ξενοδοχεία θα απαιτούν την προπληρωμή του τιμήματος που αντιστοιχεί σε κάθε κράτηση, 7-14 ημέρες. Εκτός ασφαλώς αν το Ελληνικό κράτος αναλάβει τη δέσμευση να εγγυηθεί την κάλυψη των υποχρεώσεων που θα προκύψουν από την τυχόν πτώχευση κάποιου tour operator, όπως υπογραμμίζει η Π.Ο.Ξ.
Τονίζεται ακόμη, πως λόγω της κρίσης οι tour operators όχι μόνο έχουν σταματήσει τις πληρωμές, αλλά καταγγέλλουν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τα ξενοδοχεία, ακυρώνοντας εγγυημένα και μη συμβόλαια. Παράλληλα απαιτούν από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε σημαντικές εκπτώσεις για την τρέχουσα σαιζόν και να τους παράσχουν πίστωση, καθώς δηλώνουν πως θα εξοφλούν τις σχετικές κρατήσεις εντός 60 ημερών από την αναχώρηση των πελατών.
Τους όρους αυτούς επιδιώκουν να τους περιλάβουν και στα συμβόλαια που θα υπογραφούν για το έτος 2021, όπως τονίζει η ΠΟΞ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου