1.5.20

Απόφαση για τους μελισσοκόμους

Δημοσιεύτηκε στην διαύγεια η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η απόφαση με θέμα τον «Καθορισμό του ακριβούς περιεχομένου και των λεπτομερειών εφαρμογής, της δράσης 3.2 Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για τα μελισσοκομικά έτη 2020-2022».
Με βάση αυτή την απόφαση, ενισχύεται μέρος της δαπάνης για τη μετακίνηση κυψελών, (όπως ορίζονται στο άρθρο 1 του κατ' εξουσιοδότηση Κανονισμού (ΕΚ) 2015/1366), από τον συνήθη μόνιμο τόπο εγκατάστασης - «έδρα» της μελισσοκομικής εκμετάλλευσης σε άλλον ή αντίστροφα, καθώς και πιθανές ενδιάμεσες μετακινήσεις, με σκοπό τη βέλτιστη δυνατή εκμετάλλευση των ανθοφοριών και των μελισοεκκρίσεων.
Για τις ανάγκες εφαρμογής της απόφασης και την παρακολούθηση - έλεγχο της ορθής υλοποίησης της δράσης, ορίζονται δύο περίοδοι μετακινήσεων των κυψελών, κατά τη διάρκεια κάθε μελισσοκομικού έτους.
α) Η φθινοπωρινή - χειμερινή περίοδος μετακινήσεων: Αφορά τις μετακινήσεις οι οποίες δηλώνονται από 1 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου κάθε έτους και πραγματοποιούνται από την 11 Σεπτεμβρίου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου του αντίστοιχου μελισσοκομικού έτους
β) Η εαρινή - θερινή περίοδος μετακινήσεων: Αφορά μετακινήσεις οι οποίες δηλώνονται από 1 Ιανουάριου έως 10 Φεβρουαρίου κάθε μελισσοκομικού έτους και πραγματοποιούνται από την 11 Φεβρουαρίου μέχρι και την 20 Ιουνίου του αντίστοιχου μελισσοκομικού έτους.
Η εφαρμογή της απόφασης καλύπτει το χρονικό διάστημα των μελισσοκομικών ετών 2020, 2021 και 2022, όπως ορίζονται στο άρθρο 2 της υπ' αριθ. 788/334896/23-12-2019 κοινής απόφασης του υπουργού και της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ποιοι επιδοτούνται και άλλες λεπτομέρειες  εδώ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου