29.4.20

«Italy-Greece:RestArt project». On-Line Video Art festival Μάιος-Σεπτέμβριος 2020

Το Eye's Walk Digital Festival από την Ελλάδα (με βάση τη Σύρο) και η Διεθνής Μπιενάλε Τέχνης του Μπάρι Bibart Biennale Internazionale d'arte ενώνουν έμπνευση και δυνάμεις για το 1ο Οn line Διεθνές Φεστιβάλ Digital arts & performances με τίτλο "Italy -Greece RestΑrt Project".
«Πιστεύουμε στις ψηφιακές τέχνες και στην ποίηση που μπορούν να δώσουν στη ζωή μας. Δημιουργούμε λοιπόν την ευκαιρία να συνδεθούν με τον θεατή τους, σε μια καθημερινή βάση. Η ποίηση και ο πειραματισμός χαρακτηρίζουν το Video Art μαζί με το επαναστατικό άνοιγμά του σε ευρύτερες ομάδες καλλιτεχνών. ‘Ναι', η παρουσία των γυναικών καλλιτεχνών είναι πολύ μεγάλη, πρωτοπόρα και καταλυτική.‘Ναι' οι καλλιτέχνες από τις ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδες είναι παρόντες. H Video Art είναι προσιτή, είναι σχετικά νέα τέχνη και χωρίς την ταυτότητα της κυριαρχίας ενός ‘αρσενικού προτύπου' επιτυχημένου καλλιτέχνη, γίνεται ένα ελεύθερο πεδίο πειραματισμού και έκφρασης», δηλώνουν οι διοργανωτές, τονίζοντας ότι «η Πανδημία δεν μπορεί να σταματήσει την Τέχνη».
Οι Digital προβολές θα διρκέσουν από 9 Μαΐου ως 12 Σεπτεμβρίου στα κανάλια Web Tv και Υoutube της Bibart Biennale Internazionale d'arte. Τα έργα Digital Art & Performances που θα συμμετάσχουν θα παρουσιαστούν στον εκθεσιακό χώρο της Εκκλησίας Santa Teresa dei Maschi στο Μπάρι για μία εβδομάδα από 9-12 Σεπτεμβρίου 2020 (εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν) και ως αποτέλεσμα αυτής της υπέροχης συνεργασίας των Eye's Walk Festival και Bibart Biennale Internazionale d'Αrte.
Επιμελητές είναι οι Miguel Gomez και Φιλία Μηλιδάκη. Οι συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι τις 7 Μαϊου. Υποβολή έργων στο info@eyeswalk.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου