2.5.20

Σε εξέλιξη έργα στον Πάμισο.

Η αναβάθμιση του αρδευτικού και του στραγγιστικού δικτύου καθώς και της αγροτικής οδοποιίας εξετάστηκαν σε σύσκεψη με τον  αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλος. Ειδικότερα συζητήθηκε η πορεία έργων που αφορούν τα δίκτυα του ΓΟΕΒ Παμίσου και βρίσκονται σε εξέλιξη:
α) Το προϋπολογισμού 400.000 ευρώ έργο συντήρησης του ανοικτού αρδευτικού δικτύου ΓΟΕΒ, από το οποίο έχει υλοποιηθεί το 70% του αντικειμένου της σύμβασης. Αφορά καθαρισμούς τάφρων σε Κασκούτη, Κουλντούκι, Λιγδού κλπ., διωρύγων στην περιοχή Αριος, 
αποκατάσταση φθαρμένων διωρύγων σε Μπουρνιά, Ασπρόχωμα, Μεσσήνη, 
αντικατάσταση κατεστραμμένων καναλέτων σε Αρι, Ασπρόχωμα, Μεσσήνη και 
κατασκευή νέου μικρού αντλιοστασίου στην περιοχή Μπουρνιά για τον εμπλουτισμό της διώρυγας με νερό.
β) Το προϋπολογισμού 150.000 ευρώ έργο συντήρησης αντλιοστασίου του κλειστού δικτύου Αγίου Φλώρου, για το οποίο  βρίσκεται σε εξέλιξη συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωσή του.
Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες ξεκινούν και η ουπαρεμβάσεις για την ανακατασκευή των υποδομών στις γεωτρήσεις του ΓΟΕΒ, οι οποίες δεν λειτουργούν λόγω κακής συντήρησης.Το ανοικτό δίκτυο άρδευσης του ΓΟΕΒ βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και αναμένεται να ξεκινήσει και η λειτουργία του κλειστού δικτύου Αγίου Φλώρου.
** Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του δικτύου, υπεγράφησαν συμβάσεις και ανέλαβαν καθήκοντα οι υδρονομείς του ΓΟΕΒ για τις περιοχές Αγιος Φλώρος, Αρις, Σπερχογεία, Μεσσήνη και Μπουρνιάς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου