2.5.20

Αρχιμανδρίτης έφυγε από την Τατιάνα

Αρχιμανδρίτης παραδέχτηκε  στην Τατιάνα Στεφανίδου ότι κοινωνούσε κατ’ οίκον πιστούς, σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας. Επιβεβαίωσε, μάλιστα, πως έκρυβε το άγιο δισκοπότηρο κάτω από καλάθια με μήλα και τον άρτο. O αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, είπε ότι «δεν είναι καμία παράβαση των κανόνων, δεν υπήρξε καμία τέτοια καταγραφή στις κοινές υπουργικές αποφάσεις». «Όπως ο ντελιβεράς πήγαινε τα πράγματα του σούπερ μάρκετ για τη φυσική τροφή, έτσι και ο ιερέας μετέφερε στο σπίτι την πνευματική τροφή», πρόσθεσε.
Υποστήριξε ότι «η Θεία Κοινωνία δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ διαπραγματεύσιμη. Εκείνο το οποίο προβληματίζει κάποιους ανθρώπους είναι το θαύμα της Θείας Ευχαριστίας. Ίσως οι επιστήμονες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την ιστορική καταγραφή 2.000 χρόνων. Δεν έχει μεταδοθεί ποτέ ιός από τη Θεία Κοινωνία. Επειδή αυτό το θαύμα δεν ορίζεται στα όρια της λογικής, οι επιστήμονες στέκονται απέναντι και πολλές φορές ερίζουν στα όρια του παραλόγου γιατί το θαύμα είναι υπέρλογο. Τα πιστά μέλη της Εκκλησίας δεν φοβούνται ακόμα και τον θάνατο, ο οποίος ίσως γίνεται αφορμή για κάποιους να βάζουν όρια και να δίνουν οδηγίες οι οποίες θα εμποδίσουν τη μετάδοση ενός θανατηφόρου ιού».
Είναι ανεύθυνο να λέει κάποιος ότι η πίστη σε προφυλάσσει από την ασθένεια», σχολίασε ο Πέτρος Τατσόπουλος, που ήταν στην εκπομπή. Είπε ακόμη:  Να μην ξεχνάμε τι έγινε στη Μέκκα ή και στο Βατικανό, όπου σεβάστηκαν τις απόψεις των ειδικών. 
Ο αρχιμανδρίτης αποχώρησε από τη συζήτηση γιατί δεν είχε ενημερωθεί πως θα είναι κι άλλος συνομιλητής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου