30.4.20

Καταργείται το φαξ στο δημόσιο. Μόνο mail.

Την εποχή του διαδικτύου και του  mail τα αρμόδια υπουργεία προχωρούν στην κατάργηση του φαξ. Αλλαγές στον τρόπο που συναλλάσσεται ο πολίτης με το Δημόσιο αλλά και στην επικοινωνία των δημόσιων υπηρεσιών μεταξύ τους, φέρνει ο νέος Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ο Κώδικας, που αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση μέσα στην επόμενη εβδομάδα, συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο, και φέρνει τρεις σημαντικές αλλαγές στην επικοινωνία του Δημοσίου με τους πολίτες.
Μεταξύ άλλων 
1.Την κατάργηση του φαξ στο Δημόσιο
2. Την υποχρέωση του Δημοσίου να επικοινωνεί ηλεκτρονικά με τους πολίτες. Για τον σκοπό αυτό, δημιουργείται Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών, που θα είναι εγκατεστημένο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Έτσι, το δημόσιο θα αποκτήσει την αναγκαία και μοναδική πηγή πληροφόρησης.
3. Την υποχρέωση δημόσιων υπηρεσιών όχι μόνο να συντάσσουν, αλλά και να εκδίδουν δημόσια έγγραφα ηλεκτρονικά, κάνοντας χρήση της ψηφιακής υπογραφής ή σφραγίδας. Την ίδια δυνατότητα θα έχουν πολίτες κι επιχειρήσεις.
Για τον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης συγκροτήθηκε ειδική ομάδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου