28.2.21

Τιμητικές διακρίσεις Ελλήνων δημοσιογράφων

O δημοσιογράφος της ΕΡΤ και ανταποκριτής των «ΝΕΩΝ» στο Βερολίνο Γιώργος Παππάς, επανεξελέγη για δεύτερη θητεία πρόεδρος της οργάνωσης των ξένων ανταποκριτών στη Γερμανία. Πρόκειται για την αρχαιότερη δημοσιογραφική ένωση της χώρας με έτος ίδρυσης το 1906, έχοντας 445 μέλη, ανταποκριτές των σημαντικότερων μέσων μαζικής ενημέρωσης από τουλάχιστον 60 χώρες. Είναι ο τρίτος πρόεδρος της Ένωσης VAP. Είχαν προηγηθεί ο Τάσος Τέλλογλου (1996) και ο Βασίλης Μαθιόπουλος (1969).
Στο μεταξύ η Ελένη Βαρβιτσιώτη επέστρεψε στην Αθήνα και είναι η νέα ανταποκρίτρια των Financial Times στη θέση της Kerin Hope, επί 30 χρόνια και τη συνταξιοδότηση της.
Η Βαρβιτσιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Κολλέγιο και σπούδασε δημοσιογραφία Τηλεόρασης στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Εργάστηκε στους «Φακέλους» 2004-2007. Το καλοκαίρι του 2007 παρακολούθησε μαθήματα παραγωγής Ντοκιμαντέρ και στη συνέχεια δούλεψε εθελοντικά σε φυλακές ανηλίκων στην πόλη του Κούσκο στο Περού. Μετά βρέθηκε στο Πεκίνο όπου και εργάστηκε στην παραγωγή του Πολιτιστικού έτους της Ελλάδας στην Κίνα. Εργάστηκε στην «Καθημερινή» και στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ως ανταποκρίτρια στις Βρυξέλλες .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου